Rk leotar tim.jpg

U 30. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miliš Mrdić" pobijedio RK "Maglaj" iz istoimenog grada 38:30 (21:14). Nakon posljednjeg kola, Leotar je zauzeo treće mjesto sa 41 bodom, sa 20 pobjeda, jednim neriješenim rezultatom i devet poraza te gol razlikom 876:816.

Na ovaj način Trebinjci su ostvarili najveći rezultat u istoriji kluba i plasirali se u EHF Ligu Evrope koja je po jačini drugo takmičenje evropskog klupskog rukometa.

Leotar je prvi poveo i do kraja utakmice gostima nije dozvolio nijedno izjednačenje. Semafor je u šestom minutu pokazivao 4:2, a u 15. minutu 9:4. U 23. minutu bilo je 15:8, a na poluvrijeme se otišlo sa 21:14.

Tokom drugog poluvremena gosti su priprijetili u 40. minutu jer su došli na minus četiri 25:21, ali domaći igrači ponovo dodaju gas i dva puta u 51. minutu dolaze do dvocifrene prednosti 34:24 i 35:25. Ipak, do kraja utakmice gosti smanjuju za konačan ishod 38:30.

Prije i poslije utakmice sve je odisalo u prazničnoj, pobjedničkoj atmosferi jer su svi bili svjesni velikog uspjehai. Otvoren je šampanjac i svi su htjeli da se fotografišu sa igračima.

Najbolji u redovima Leotara bili su Milojević sa 8, Parežanin sa 7 i Arizanović i Stanković sa po 5 golova, dok je na golu bio nesavladivi Knežević, a kod gostiju Bosić je bio najefikasniji sa 8 golova.

Nakon utakmice trener Dragiša Koraćević je naglasio da je ovo bila zaslužena pobjeda i da su njegovi momci zaslužili Evropu.

"Ovo je plod dobrog rada od prvog treninga. Non-stop smo disali kao jedan do posljednjeg zvižduka sudije večeras. Ovo je ogroman uspjeh za Leotar, Trebinje, Hercegovinu, Republiku Srpsku. Velike zasluge pripadaju igračima, bivšem šefu stručnog štaba Darku Tavriću, upravi, sponzorima, navijačima, prijateljima i svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli. Veliko hvala svima jer je ovo zajednički uspjeh", istakao je Koraćević.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 700 gledalaca. Sudijski par: Nedim Lipa (Sarajevo) i Adnan Muhtarević (Živinice). Delegat: Alija Hasić (Tuzla). Isključenja: Leotar 3x2, a Maglaj 3x2.

RK "Leotar": Savović, Gačić, Veraja, Arizanović 5, Milojević 8, Parežanin 7, Stanković 5, Ratković 2, Todorov, Petrović 1, Babić 1, Uljarević 1, Mićević 1, Smajilbegović 4, Knežević, Dimitrijević 3. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Maglaj": Čatić, Omeragić 6, Hajdić 1, Duljaković 2, Velagić 4, Karabegović 2, Delić, Bosić 8, Kadrić 2, Ćosić 5. Trener: Trener: Adnan Đerzić.