Rk leotar.jpg

Rukometaši Leotara večeras su poraženi od Sloge u Doboju rezultatom 35:30, ali je u Banjaluci poražena Sloboda. Prostom matematikom, Leotar igra Evropu kao trećeplasirana ekipa na tabeli.

Ovo je najveći uspjeh Leotara.

Iz kluba najavljuju da će u posljednjem kolu, protiv Maglaja, organizovati rukometni spektakl i veliko slablje.

Poveli su Trebinjci 0:1, ali u devetom minutu bilo je 4:1. Razliku od tri gola prednosti domaćin ima sve do 17. minuta i tada gosti smanjuju na gol zaostatka 9:8 i ta minimalna razlika je sve do 27. minuta i rezultata 14:14.

Do odlaska na odmor obje ekipe daju po jedan gol i na odmor se odlazi sa rezultatom 15:15.

Sloga na početku drugog poluvremena, u 37. minutu, dolazi do plus četiri 20:16, ali gosti u 45. minutu smanjuju na dva gola razlike 23:21. Domaćini dodaju gas i u 50. minutu je plus šest - 30:24. Na kraju utakmice na semaforu je pisalo 35:30.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su S. Stanković i Tulendić sa po 9 golova, a za Leotar najefikasniji je bio V. Stanković sa 13, a Milojević, Parežanin i Dimitrijević dali su po 4 gola.

U posljednjem kolu u Trebinje dolazi RK "Maglaj" iz istoimenog mjesta.

Stadion sportskih igara. Sudijski par: Elvir Hasić i Adnan Nurić (oba iz Gračanice). Delegat: Nermin Šaković (Gračanica). Sedmerci: Sloga 6(4), a Leotar 6(5). Isključenja: Sloga 3x2, a Leotar 4x2.

RK "Sloga": Bogdanović, Blagojević, Stojanović, S.Stanković 9, Marković, Tulendić 9, B. Peštić, N. Peštić 8, Simić, N. Knežević 1, Milićević 7, Maričić, Dejanović, Ristić, Đurić, Bajović. Trener: Miljan Stanić.

RK "Leotar": Savović, Veraja, Arizanović, Ninković, Milojević 4, Parežanin 4, V: Stanković 13, Ratković 2, Todorov, Babić, Uljarević 3, Smajilbegović, Dimitrijević 4, M. Knežević. Trener: Dragiša Koraćević.