Fk leotar sloboda.jpg

U 28. kolu Premijer lige BiH u Trebinju su FK "Leotar" i FK "Sloboda" iz Tuzle odigrali neriješeno 0:0.

Ovim neriješenim rezultatom i jedna i druga ekipa i dalje su u velikoj provaliji iz koje se teško vidi izlaz. Možda je u težoj situaciji Leotar kome predstoje zaredom dva gostovanja davljenicima kao što je i on - FK "Sloga" i FK "Igman".

Domaćin je tokom prvog poluvremena imao duže loptu u nogama, ali bez ijedne prilike ili šuta prema golu.

Tokom drugog poluvremena gosti su se otvorili i u dva navrata su zaprijetili golu domaćih, ali je oba puta na visini zadatka bio Puletić. Domaćin, preko Handžića i Aćimovića, šutirao prema golu gostiju, ali su to bili mlaki udarci.

Kraj utakmice navijači i igrači Leotara dočekali su u šoku. Muk i tišina zavladali su stadionom. Trebinjci se nalaze u veoma nezgodnoj situaciji i veliko je pitanje kako dalje.

Nakon utakmice trener Marko Maksimović je čestitao ekipi Slobode na zasluženom bodu i istakao da njegova ekipa nije dobro izgledala zbog sporog protoka lopte, a i strah je bio prisutan u mnogim situacijama.

"Međutim to je što imamo, a pred nama je još 15 bodova u opticaju. Ovo je bilo nedovoljno, a slažem se da nam je u drugom poluvremenu visio gol i da izgubimo utakmicu. Ostaje nam da svi zajedno u klubu sjednemo, da porazgovaramo o svemu i da se pokuša u posljednjih pet kola doći do cilja", kazao je Maksim9vić.

On je dodao da treba da se uradi analiza, a ako žele da ostanu u ligi da se mora pobijediti i u gostima.

"Neke stvari moraju se promijeniti, ali ne mogu reći da igrači nisu htjeli i da se nisu borili. Ovo je njihova realna slika. Mi danas nismo ništa kreirali i mogli smo nešto slučajno da damo. Možda je ovako trebalo da bude i svako ko je zadužen za neki posao treba da se vidi i da se presaberemo zajedno šta nam je dalje raditi. Imamo problem sa realizacijom i ako Handžić ne da gol ili ako ga ne isprati Aćimović imamo veliki problem da bilo ko drugi bude realizator.Sa ovim moramo da se izborimo i da vidimo kako ćemo dalje", rekao je Maksimović.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Doboju kod FK "Sloga".

Stadion u Policama, 1.300 gledalaca. Glavni sudija: Dragan Petrović (Banjaluka). Pomoćnici: Boris Dujmović (Mostar) i Nebojša Žugić (Banjaluka). Delegat: Renato Buhić (Mostar). Žuti kartoni: Prusina i Georgijev (dva žuta, crveni), a Osmić i Maksimović (Sloboda).

FK "Leotar": Puletić, Aćimović (od 82. minuta Đuderija), Handžić, Milić (od 82. minuta Milaković), Šipovac (od 46. minuta Stojković), Đajić (od 71. minuta Stanojević), Čavić (od 61. minuta Karić), Prusina, Čubrilo, Georgijev, Cmiljanović.

FK "Sloboda": Bukvić, Čivić (od 77. minuta Kapetanović), Osmanković, Jusić, Delić (od 46. minuta Pervan), J. Osmić, M. Osmić (od 84. minuta Bekić), Alić (od 59. minuta Maksimović), Mešić (od 59. minuta Husejinović), Vranješ, Šubert. Trener: Sabit Šljivo.