Rk leotar gorazde.jpg

U 27. kolu Premijer lige BiH u Goraždu je istoimeni rukometni klub poražen od RK "Leotar" 29:30 (16:15). Ovo je četvrta uzastopna pobjeda Trebinjaca i sa ova dva boda prestigli su na tabeli RK "Sloboda" jer imaju bod više odnosu na klub iz Tuzle.

Tokom svih 60 minuta viđena je jedna zanimljiva i interesantna utakmica. Trebinjci su u prvom poluvremenu vodili nekoliko puta sa dva gola prednosti, ali je domaćin tu prednost uvijek stizao i na kraju prestigao.

Tako se na poluvrijeme se otišlo sa minimalnom prednošću domaćina 16:15.

Na početku drugog poluvremena preko Milojevića i Dimitrijevića Leotar ponovo dolazi u vođstvo od 16:17. Igrao se gol za gol i u 44. minutu na semaforu je pisalo 22:22.

U 52. minutu prvi put je na utakmici bilo tri gola prednosti za Trebinjce 23:26, a minut kasnije golom Stankovića i plus četiri 23:27. U 59. minutu nakon prekršaja nad Ratkovićem, Milojević sa sedam metara daje gol za 28:30.

Domaćin 20 sekundi do kraja utakmice smanjuje na 29:30, a gosti su sačuvali loptu i zasluženo došli do pobjede.

Sada predstoji reprezentativna pauza.

Kod gostiju je viđena odlična igra Stankovića koji je u prvom poluvremenu asistirao, a u drugom dao 4 gola, golman Savović je imao 14 odbrana, a najefikasniji je bio Milojević sa 11 golova.

U narednom kolu u Trebinje dolazi RK "Gradačac" koji se nalazi na 15 mjestu sa 8 bodova.

Gradska dvorana "Mirsad Hurić", 1.000 gledalaca. Sudijski par: Dejan Berjan i Goran Ilić. RK "Goražde": Beširević, Krakonja 9, Pušilo 6, Đana 5, Pleh, Trener: Kasim Kamenica.

RK "Leotar": Savović, Anđušić, Veraja, Arizanović, Ninković, Milojević 11, Parežanin 4, Stanković 4, Ratković 3, Todorov, Uljarević 2, Smajilbegović, Knežević, Dimitrijević. Trener: Darko Tavrić.