Leotar sarajevo.jpg

Fudbaleri Sarajeva danas su u Policama sa 3:0 savladali Leotar u meču 26. kola Premijer lige BiH. Nakon ovog poraza, četvrtim u posljednjih pet kola, Trebinjci zauzimaju 11 mjesto sa 26 bodova i vodiće grčevitu borbu za opstanak.

U prvih 30 minuta domaćin je imao inicijativu i igralo se na polovini gostiju, ali nije bilo prilika za golove. Prvi udarac u okvir gola uputili su gosti i to Ziljkić u 31. minutu, a lopta je završila u mreži domaćina.

Na igračima Leotara vidjelo se da su šokirani i iznenađeni golom gostiju i da su čekali odlazak na pauzu. Svi su mislili da će se domaći igrači trgnuti u svlačionici, da će se vidjeti njihova energija, želja za pobjedom, ali ništa od toga nije viđeno u druguh 45 minuta.

Nastavili su da igraju mlako, bez ideje, dezorijentisano, panično, bez ikakve energije, jednom riječu katastrofalno su igrali svi igrači. Jedina možda svijetla tačka bio je golman Puletić koji, iako je primio još dva gola i to u 59. minutu (Martinović) i u 86. minutu (Oliviera), spasio je sigurno još sigurna tri pogotka Sarajlija.

Nakon 90 minuta igre na semaforu je pisalo 0:3.

Trener Trebinjaca Marko Maksimović istakao je da je Sarajevo zasluženo pobijedilo, da se vidila razlika u kvalitetu, a energija njegovih igrača nije bila dobra.

"Nismo bili na svom nivou na kojem smo trebali biti. Prvih 30 minuta šahovska igra i jedna naša neopreznost u 31. minutu odlučila je utakmicu. Teško je protiv ekipe koja ima takve pojedince da se stiže, da se ganja, drugi gol bio je prekid, a treći majstorski gol Olivierie. Poraz je poraz, ali treba neke stvari da popravimo. Ista meta isto odstojanje od posljednjeg do sedmog mjesta je dva, tri boda i do posljednjeg kola će biti neizvjesno. Moramo popraviti energiju ako želimo da zadržimo status premijerligaša", rekao je Maksimović.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Posušju protiv istoimenog kluba.

Stadion u Policama, 1.300 gledalaca . Glavni sudija: Dražen Marić (Bijeljina). Pomoćne sudije: Marko Perić i Marko Zelenika (oba iz Mostara). Četvrti sudija: Dragan Petrović (Banja Luka). Delegat: Haris Idrizović (Konjic).

Žuti kartoniu: Milović i Šipovac (Leotar), a Dizdarević, Čataković, Mulalić, Avramovski, Vrančić, D. Varešanović i Oliveira (Sarajevo).

FK "Leotar": Puletić; Milović, Đajić, Cmiljanović, Čubrilo; Prusina, Stanojević(od 68.minuta Milaković), Šipovac, Aćimović (od 68. minuta Milaković), Čavić (od 54. minuta Karić), Handžić (od 87. minuta Spaić). Trener: Marko Maksimović.

FK "Sarajevo": Dizdarević, Mulalić, Martinović, Šerbečić, Čirjak; Jelić Balta (od 78. minuta Ramić), Vrančić (od 88. minuta Nurković), Avramovski (od 88. minuta Trako), Ziljkić, Džafić (od 75. minuta Oliveira), Čataković (od 75. minuta D. Varešanović). Trener: Mirza Varešanović.