Rk leotar hercegovina.jpg

U 26. kolu Premijer lige BiH u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" RK "Leotar" je u hercegovačkom derbiju pobijedio RK "Hercegovina" iz Nevesinja 32:26 (15:16). Ovo je 17 pobjeda Trebinjaca i trenutno sa 35 bodova nalaze se na četvrtom mjestu.

Poveo je domaćin 2:0 u petom minutu, ali u desetom minutu na semaforu je bilo 4:5. Gosti su sredinom prvog poluvremena imali i dva gola prednosti 8:10, ali se na poluvrijeme otišlo sa minimalnim vođstvom gostiju 15:16.

Gol viška Nevesinjci imaju sve do 35. minuta, 17:18, ali tada Leotar pravi seriju 3:0 i dolazi do vođstva od 20:18. Do kraja utakmice gosti su uspjeli da dođu do minus jedan (21:20, 22:21). Tada na scenu stupa kapiten Veselin Savović koji sa dva odbranjena sedmerca u tri minuta daje snagu svojoj ekipi i diže publiku na noge, a Leotar odlazi na 27:23.

Gosti su pokušali da stignu prednost, ali domaćin nije dozvoljavao tako da je konačan rezultat 32:26.

Publika je na kraju aplauzima ispratila aktere večerašnje utakmice.

Trener Darko Tavrić se od trebinjske publike oprostio pobjedom, a na klupu Leotara stigao je krajem 2018. godine.

Darko tavric.jpg

"Hvala igračima, ekipi, upravi, publici, Gradu Trebinju na podršci za ove godine", rekao je Tavrić koji će na klupi Leotara biti još u Goraždu, a nakon toga ide u Katar gdje će trenirati juniore ove države u jugozapadnoj Aziji.

U narednom kolu Leotar gostuje u Goraždu gdje igra protiv istoimenog domaćina.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić" 800 gledalaca. Sudijski par: Saša Bijeljić (Gradiška) i Miroslav Tovilović (Doboj). Delegat: Zdravko Petković (Ljubuški). Isključenja: Leotar 4x2, a Hercegovina 7x2 i diskvalifikacija Ražnatović. Sedmerci: Leotar 5(5), a Hercegovina 5(3).

RK "Leotar": Savović, Veraja 1, Arizanović 1, Ninković, Milojević 9, Parežanin 1, Stanković 8, Ratković 5, Todorov, Petrović, Babić, Uljarević 1, Ilić, Smajilbegović 5, Knežević, Dimitrijević 1. Trener: Darko Tavrić.

RK "Hercegovina": Cvijanović, Dželilović 3, Karanović 1, Fazlić, Čabrilo, Tomić 5, Šarenac, Zečević 2, Vučić, Dragović 4, Keyn 1, Ivanović 6, Bašić 3, Ražnatović 1, Vujadinović, Polić. Trener: Amar Čavčić.