Zfk leotar2.jpg

U Gradu sunca je odigran 3. Turnir regionalne lige BiH grupa jug za djevojčice U-13 na kojem je ŽFK "Leotar" ostvario odlične rezultate.

 Trebinjke su sa ekipom ŽF/NK "Emina 2016" iz Mostara odigrale neriješeno 0:0. Neriješeno 1:1 odigrale su i sa ŽNK"Inter" iz Posušja. Gol za Leotar dala je Milica Milošević, a za gošće Antonela Nenadić. U trećoj utakmici ekipa Leotara je poražena 1:0 od SFK "Sarajevo".

Treba istaći da su seniorske ekipe ŽF/NK "Emina 2016" i SFK "Sarajevo" u Premijer ligi BiH, a ŽNK "Inter" se trenutno nalazi na prvom mjestu u prvenstvu Federacije.

Prema riječima trenera Jelene Milović svi u klubu su zadovoljni onim što su djevojke pokazale nakon nekoliko mjeseci treniranja.

"Ako pogledamo da smo prvi turnir odigrali u Mostaru prije četiri mjeseca i izgubile sve tri utakmice, danas smo u svim utakmicama bili ravnopravni. Djevojke su nakon veoma kratkog vremena treniranja pokazale napredak i u psihološkom i fudbalskom segmentu. Uprkos lošim vremenskim uslovima gledali smo lijep fudbal. Bile su redovne i marljive na treninzima što se vidjelo na utakmicama i to je dokaz da se radom i zalaganjem može dosta napredovati. Žao mi je što nismo uspjeli da sačuvamo neriješen rezultat protiv SFK 'Sarajevo', ali zbog neiskustva smo dobili gol iz indirekta", rekla je Milović.

Naredni 4. turnir regionalne lige održaće se krajem aprila u Posušju gdje će domaćin biti ŽNK "Inter".

Zfk leotar1.jpg