Fk leotar zeljeznicar1.jpg

U 24. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" je u Trebinju pobijedio FK "Željezničar" iz Sarajeva 1:0 (1:0), a jedini gol dao je Denis Stojković u 32. minutu. Ovo je prva proljećna pobjeda Trebinjaca i nakon 11 godina pobijeđena je ekipa Željezničara.

Trebinjci su došli do zaslužene pobjede i porazili ekipu koja danas nije pokazala ništa od onoga što je krasi tokom cijelog prvenstva.

Leotar je zaprijetio u 21. minutu kada je Milović centrirao po zemlji, natrčao je Handžić i sa pet metara poslao loptu pored lijeve stative gostiju.

Ponovo u 32. minutu asistent je bio Milović. Izveo je aut i ubacio je loptu u šesnaesterac gostiju i zahvaljujući njihovoj nespretnosti kao i golmana Bendera lopta je samo dotakla Stojkovića i to je bilo 1:0 za domaćina. Niko nije očekivao na stadionu da će to biti i konačan rezultat utakmice.

Gosti su u nadoknadi vremena imali odličnu šansu kada je nakon asistencije Štilića loptu nogom zahvatio Drljo, ali je golman Puletić njegov šut sa nekoliko metara odbranio i tako spasio svoju mrežu.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1:0.

Tokom drugog poluvremena nije bilo izrazitih šansi ni sa jedne strane tako da je konačan rezultat ostao iz prvog poluvremena 1:0.

Treba istaći da je došlo oko 250 navijača Željezničara poznatih pod imenom "Manijaci", koji su bodrili svoje ljubimce tokom cijele utakmice.

Nakon utakmice trener Marko Maksimović je pohvalio svoje igrače.

"Mislim da smo dobro otvorili utakmicu i pokušavali da budemo agresivni, da izolujemo Štilića koliko se god može. Imali smo i sreće što nije igrao Santos, po meni njihov najbolji igrač i možda nam je to sa jedne strane olakšalo. Imali smo i imi kadrovskih problema. Zasluženo smo pobijedili, ali smo imali sreće na kraju prvog poluvremena kada je Puletić odlično odbranio šut Drlja", istakao je Maksimović.

Leotar se nalazi na sedmom mjestu sa 26 bodova.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Mostaru gdje ih dočekuje FK "Velež".

Fk leotar zeljeznicar2.jpg

Stadion "Police", 1.200 gledalaca. Glavni sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg). Pomoćne sudije: Amer Macoć i Boris Dujmović (oba iz Mostara). Delegat: Lazar Martinović (Čapljina). Žuti kartoni: Milović, Handžić, Đajić, Prusina, Čubrilo i Šipovac (Leotar), a Jašarević, Beganović i Drina (Željezničar).

FK "Leotar": Puletić, Čubrilo, Cmiljanović, Đajić, Milović, Prusina, Milaković (od 69. minuta Karić), Stojković (od 61. minuta Šipovac), Čavić (od 69. minuta Milić), Aćimović, Handžić (od 90. minuta Spaić). Trener: Marko Maksimović.

FK "Željezničar": Bender, Drina, Cocalić, Jašarević, Galić, Armin Hodžić (od 58. minuta Mekić), Beganović (od 73. minuta Haračić), Drljo (od 46. minuta A. Hodžić), Amoah, Štilić, Krpić. Trener: Edis Mulalić.