Rk leotar krivaja.jpg

U 24. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio RK "Krivaja" iz Zavidovića 36:27 (18:9). Ovo je 15 pobjeda Trebinjaca i sada imaju 31 bod.

Leotar je u petom minutu imao 5:0, ali u 15. minutu bilo je 9:6. Od tada pa sve do 25. minuta domaćin pravi seriju 7:0 i dolazi do prednosti 16:6, ali se na odmor otišlo sa 18:9.

Tokom drugog poluvremena u 34. minutu domaćin ima i plus 13 golova razlike 24:11. Do kraja utakmice nije bilo bojazni i znao se siguran pobjednik tako da je konačan rezultat 36:27.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je čestitao svojim igračima.

Najefikasniji u redovima Leotara bili su Dimitrijević sa 10, Stanković sa 6 i Arizanović sa 5 golova, dok je tandem golmana Savović i Knežević imali 19 odbrana, a kod gostiju Abdurahmanović je dao 6 golova.

"Prekinuli smo seriju od tri uzastopna poraza. Nije bilo lako posljednjih deset dana,ali treba naučiti patiti sa ekipom, a ne samo radovati se kad ide dobro. Svaka čast mojim igrači ma na odnosu prema igri večeras i nadam se da ćemo do kraja sezone igrati na ovom nivou. U srijedu igramo revanš utakmicu Kup-a BiH u Vogošći protiv istoimene ekipe. Daćemo sve od sebe da pokušamo nadoknaditi minus četiri iz prve utakmice. Ako uspijemo, u redu, ako ne fokusiraćemo se na prvenstvo", rekao je Tavrić.

U narednom kolu Premijer lige Trebinjci gostuju u Živinicama gdje ih dočekuje RK"Konjuh".

Sportska dvorana "Miloš Mrdić". Sudijski par: Ante Rašić i Žarko Hrstić (oba Ljubuški). Delegat: Mladen Raić (Mostar). Isključenja: Leotar 6x2, a Krivaja 6x2. Sedmerci: Leotar 4(4),a Krivaja 1(1).

RK "Leotar": Savović, Anđušić, Veraja 1, Arizanović 5, Ninković, Milojević 3, Parežanin 1, Stanković 6, Ratković 4, Todorov, Petrović, Uljarević 2, Mićević, Smajilbegović 4, Dimitrijević 10, Knežević.Trener: Darko Tavrić.

RK "Krivaja"; Omerović, Hamurović, Amilović 3, Bašić 4, Ćosić, Mehić 1, Sinanović 1, Sušić, Husanović, Torlaković 2, Telalović 4, Previšić 3, Čolaković 3, Abdurahmanović 6, Avdić, Hadžikasić. Trener: Ivan Divković.