Ak trebinje.jpg

U Mostaru je održano prvo kolo "Atletske lige Hercegovine za 2023. godinu" na kojem su članovi AK "Trebinje" osvojili 33 medalje i to 14 zlatnih, osam srebrnih i 11 bronzanih medalja.

Zlatne medalje osvojili su: Jovana Bašić, Andjela Antunović, Stefan Vujnović, Aleksa Kljunak, Nenad Krstović na 60 metara, Ana Nožica i Stefan Vujnović na 200 metara, Andreja Tanasijević, Mara Nožica i Lazar Marinović na 300 metara, Nenad Krstović i Mara Nožica u skoku u dalj i Božo Milićević u vorteksu.

Srebrne medalje osvojili su: Ana Nožica na 60 metara, Jelena Grubač na 60 metara i 300 metara, Aleksa Vujnović u trci na 60 metara, kao i u bacanju vorteksa, Vuk Milićević u bacanju vorteksa. 

Marija Petrović je bila dva puta treća na 60 metara, Dimitrije Dragoljević, Stefan Vujnović i Sara Žulović, takodje su osvojili bronzane medalje na 60 metara, a Sara je bila treća i na 300 metara. U trci na 300 metara u svojoj kategoriji bila je treća Jelena Grubač.

Božena Ninković i Srđan Šuković su osvojili bronzu u skoku u dalj. Milica Kljunak i Dimitrije Žulović su bili treći u vorteksu.

Štafeta (djevojčice '14 i mlađe) u sastavu: Sara Antunović, Petra Stevanović, Jovana Bašić i Anđela Antunović je osvojila bronzu, dok su zlatni bili dječaci njihovog uzrasta: Dimitrije Dragoljević, Luka Kljunak, Lazar Mijanović i Stefan Vujnović. Srebrne su bile djevojčice (12/13): Emilija Radan, Mina Ratković, Andreja Tanasijević i Ana Nožica, kao i štafeta djevojčica (10/11) u sastavu: Božena Ninković, Jana Djajić,Jelena Grubač i Mara Nožica.

Takmičenje je održano u organizaciji HAK Zrinjski, AK Sanus Motus i Fakulteta prirodno-matematičkih i obrazovnik nauka.

Nastupilo je oko 300 atletičara\ki najmlađih uzrasta u više atletskih disciplina.

Na "Zimskom bacačkom kupu BiH" član AK "Trebinje" Katarina Filipović osvojila je dvije zlatne medalje. Ona je bila najbolja u disciplinama bacanje koplja i bacanje kugle. Organizator je bio Atletski savez BiH, a tehnički organizator AK "Sarajevo".