Leotar igman.jpg

Fudbaleri Leotara su danas izgubili dva boda igrajući sa igračem više 37. minuta, a sa dva igrača 17. minuta protiv Igmana, pritom su promašili penal u nadoknadi vremena. Kada se malo bolje sagleda - Trebinjci su trebali da riješe pitanje pobjednika u prvih 45 minuta meča.

Prvo Handžić, pa Aćimović, pa opet Aćimović, pa Handžić, Prusina... imali su šanse, ali lopta nije htjela u gol. Trudili su se domaći igrači, ali to nije bilo dovoljno. Ostaje veliki žal za bodovima i ako se gleda i prošla utakmica u Konjicu protov Igmana - može se reći Leotar-Ramić 2:4, jer je Ramić dao sva tri gola u jesenjem dijelu kao i danas i na taj način svom klubu donio četiri boda u dvije utakmice protiv Trebinjaca.

Leotar je poveo u 59. minutu nakon prekršaja nad Šipovcem u šesnaestercu gostiju. Sudija Gigović je pokazao na jedanaesterac, a siguran realizator bio je Handžić. Prekršaj nad Šipovcem napravio je Velić kome je to bio drugi žuti i morao je da napusti teren.

Gosti su izjednačili samo dva minuta kasnije kada je na oko 25 metara od gola slobodan udarac izveo Bodul, lopta je nezgodno odskočila i odbila se od Puletića na noge Ramića koji je rutinski loptu poslao u mrežu.

Posljednju priliku za pobjedu Leotar je imao u nadoknadi vremena kada je nakon prekršaja nad Šipovcem ponovo dosuđen jedanaesterac, a Handžićev šut odbranio je golman gostiju. Na odbijenu loptu natrčao je Stojković, ali njegov šut Čeman ponovo brani i lopta odlazi u korner.

Nakon utakmice trener Marko Maksimović je istakao da je pokušavao u toku sedmice da se ne pravi tenzija za utakmicu.

"Međutim, negdje se igrači opuste i sada Igman ima dva boda manje i stvori se pritisak, moranja. Pokušavao sam i upozoravao da se ne mora ništa jer se mnoge stvari u životu ne dese. Tokom prvih 45 minuta imali smo prilika i na kraju promašili penal. Pohvalio bih aktere obje ekipe i Igman je zasluženo došao do boda. Mi se okrećemo narednoj utakmici. Ništa se ne bi desilo ni da smo izgubili ni pobijedili, jer je pred nama još 12 kola do kraja i mnogo bodova je u opticaju", rekao je Maksimović.

Stadion "Police", 700 gledalaca. Glavni sudija: Miloš Gigović (Gradiška). Pomoćnici: Radislav Kačavenda (Gradiška) i Enes Đozić (Sarajevo). Četvrti sudija:. Delegat: Blaženko Dodig (Ljubuški). Žuti kartoni: Milović i Karić (Leotar), a Hebibović, Duraković, Velić (dva žuta), Mahmić, Bešagić (dva žuta) i Bojo (Igman).

FK "Leotar": Puletić, Milović (od 81. minuta Georgiev), Aćimović (od 68. minuta Stojković), Handžić, Šipovac, Đajić, Čavić (od 46. minuta Milaković), Uzelac, Prusina (od 46. minuta Tahrić), Čubrilo (od 74. minuta Karić), Cmiljanović. Trener: Marko Maksimović.

FK "Igman": Čeman, Hebibović, Dupovac, Ramić (od 76. minuta Bojo), Drljević, Kašić (od 55. minuta Valešević), Duraković, Velić, Mahmić, Hrelja (od 64. minuta Bešagić), Bodul (od 76. minuta Bojo). Trener: Husref Musemić.