Atleticari leotara.jpg

Proteklog vikenda je održano prvenstvo BiH u atletici. Atletičari Leotara su osvojili šest zlatnih, četiri srebrne i dvije bronzane medalje na dvoranskom prvenstvu BiH.

Srna Danojlić je osvojila prvo mjesto u skoku u dalj sa novim ličnim rekordom i postala prvak BiH u kategoriji pionirki, Ana Kraljević je postala viceprvakinja BiH u skoku u dalj u kategoriji cicibanki, dok je Jovana Kržić zauzela treće mjesto u troskoku u kategoriji djevojčica.

Sara Mijanović je oborila rekord Republike Srpske u trci na 60m sa vremenom 8.05 i postala prvak BiH, dok je u trci na 60m sa preponama postala viceprvak BiH.

Srna Danojlić je postala prvak BiH u disciplini 60m sa preponama sa novim ličnim rekordom kao i u trci na 60m i tako postala trostruki prvak BiH. Vasja Rebac je postao prvak BiH u disciplini skok u vis sa novim ličnim rekordom, dok je Duško Runjevac zauzeo drugo mjesto u kategoriji pionira.

Ana Kraljević je takođe postala prvak BiH u skoku u vis sa novim ličnim rekordom, dok je Una Miš postala viceprvak BiH u skoku u vis u kategoriji cicibanki.

Jovana Kržić je osvojila bronzanu medalju u trci na 60m sa preponama.