Zeljeznicar leotar kup bih.jpg

U utakmici osmine finala Kupa BiH u Sarajevu je FK "Željezničar" je pobijedio FK "Leotar" 2:1 (1:1). Treba istaći da su Trebinjci od 40 minuta igrali sa deset, a od 60. minuta sa devet igrača.

Leotar je imao šansu preko Aćimovića u 19. minutu, ali je njegov šut zaustavila prečka. Deset minuta kasnije iz drugog pokušaja sa 25. metara (prvi šut je blokirao Cocalić) Aćimovićev šut završio je u lijevom gornjem uglu golmana Bendera.

Domaćin je izjednačio u 40. minutu iz jedanaesterca preko Štilića. Povratnik u redove Leotara, Đurić igrao je rukom u svom šesnaestercu. Sudija Topuzović je pokazao rukom na najstrožu kaznu, a igraču Leotara put u svlačionicu (direktan crveni karton). Rezultatom 1:1 otišlo se na poluvrijeme.

Trebinjci su ostali na terenu sa devet igrača u 60. minutu kada je sudija Topuzović opet bio u prvom planu i novajliji Prusini dao drugi žuti karton. Mnogima je nejasna situacija zbog koje je mladi igrač dobio žuti karton u trenutku kada se spremala izmjena u kojoj je on trebao da napusti igralište. Zbog kartona izmjena nije izvršena.

Željezničar do pobjede dolazi u 87. minutu preko Drlja koji je sa istog mjesta kao i Aćimović u prvom poluvremenu savladao golmana Leotara. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata tako da je Željezničar uz dosta muke uspio izboriti plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Ovu utakmicu Trebinjci će pamtiti ne samo zbog dva crvena kartona već i po Luki Kneževiću koji je na zagrijavanju zadobio povredu, te je hitna morala ući na teren kako bi fudbalera prebacila u bolnicu.

Stadion "Grbavica". Glavn sudija: Elvedin Topuzović (Tuzla). Pomoćne sudije: Mirza Čejvanović (Tuzl) i Davor Vukašinović (Rogatica). Četvrti sudija: Sabrija Topalović (Zenica).

FK "Željezničar": Bender, Cocalić, Krpić, Mekić, Štilić, Drljo, Hodžić, Drina, Galić, Amoah, Jašarević. Trener: Edis Mulalić.

FK "Leotar": Puletić, Prusina, Handžić. Šipovac, Aćimović, Đajić, Đurić, Cmiljanović, Karić, Čavić, Georgiev.