Rukomet-leotar-kakanj.jpg

U 17. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio RK "Kakanj" 40:11 (22:6). Ovo je 12 pobjeda Leotara i sa 25 bodova nalazi se i dalje na drugom mjestu na tabeli.

Šta reći o utakmici kad se već na njenom početku vidjelo sa kakvim je rosterom došao Kakanj i samo je bilo pitanje sa kojom će se razlikom završiti utakmica. Na kraju meča vidjelo se da je to pobjeda sa najviše golova razlike koju je ostvario Leotar u Premijer ligi.

Leotar je poveo 7:0, a prvi gol gosti su postigli u 10. minutu i to ga je dao golman Beganović iz svog prostora preko cijelog terena, a u 15. minutu bilo je 12:2. Na odmor se otišlo sa rezultatom 22:6.

Tokom drugog poluvremena prednost se povećavala, a u 55. minutu bilo je 38:10. Goleadu je završio mladi Marko Anđušić svojim prvim golom u Premijer ligi u posljednjoj sekundi za konačan rezultat 40:11.

Lijepo je bilo vidjeti trebinjsku mladost na parketu, a svi igrači dobili su svoju šansu tako da je i mladi golman Berdović odbranio nekoliko šuteva ekipe iz Kaknja.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Tuzli gdje ih dočekuje RK "Sloboda".

Sportska dvorana "Miloš Mrdić". Sudijski par: Andrej Kolobarić i Danijel Krizanović (oba iz Mostara). Delegat: Goran Sušić (Čapljina). Isključenja: Leotar (3x2), a Kakanj (1x2).

RK "Leotar": Savović, Veraja 3, Arizanović 4, Ninković 4, Parežanin 4, Stanković 2, Ratković 2, Racković 3, Berdović, Todorov, Petrović 4, Babić, Uljarević 5, Anđušić 1, Smajilbegović 8, Dimitrijević, Knežević. Trener: Darko Tavrić.

RK "Kakanj": Sarač, Brkić, Burić 1, Delić 6, Čobo, Beganović 1, Alić, Čeliković, Neimarlija, Bočić 2, Gaši 1, Mušija, Zahirović, Salkić, Aliefendić. Trener: Denis Suljević.