Leotar sarajevo.jpg

Fudbaleri Leotara odigrali su pripremnu utakmicu pred nastavak prvenstva u Premijer ligi sa NK "Tomislav" iz Tomislavgrada, a rezultat je 0:0. Ovo je treća utakmica Leotara, a sve tri su završene neriješenim rezultatom.

Prilika je bilo sa obje strane, ali su mreže mirovale i u prvom i u drugom poluvremenu. U ovoj utakmici došlo je do rotacije jer igrači koji su u prošloj utakmici protiv NK "Mladosti" igrali 60 minuta sada su odigrali 30, a oni koji su u prošloj utakmici odigrali 30 minuta sada su odigrali 60.

Prvotimci Handžić i Uzelac nisu igrali danas, jer rade dodatne kondicione treninge.

Trener Trebinjaca Marko Maksimović je rekao da je bila dobra utakmica i da su u prvom poluvremenu kreirali nekoliko šansi.

"Dobro smo istrčali, bilo je vjetra, ali sve u svemu utakmica je opravdala očekivanja što se tiče trčanja. Sada treba polako da idemo prema taktici. Na posljednjoj utakmici na pripremama u Metkoviću protiv istoimene ekipe vjerovatno će igrati jedna ekipa 90 minuta, a druga za vikend protiv 'Sutjeske' iz Nikšića. Nakon toga, očekuje nas Kup BiH i meč sa 'Željezničarom' i to je posljednja provjera pred nastavak Premijer lige", jasan je Maksimović.

FK "Leotar": Puletić, Georgiev, Čubrilo, Đajić, Cmiljanović, Prusina, Milaković, Čavić, Stojković, Šipovac, Aćimović. Još su igrali: R. Perišić, Milić (od 30. minuta Đuderija), Đurić, Glogovac, Karić, Milović, M. Perišić, Tahrić, Knežević, Todorović, Spaić, Đuderija.