Milica radovanovic.jpg

Nakon što se ljetos oformio ŽFK "Leotar", na adresu ovog kluba stigao je i prvi reprezentativni poziv za Milicu Radovanović za kamp U-17 reprezentacije BiH koji se održava u Zenici od 23. do 26. januara u Zenici. Ovo je veliki podstrek za cijeli klub, jer su u veoma kratkom vremenskom roku skrenule na sebe pažnju ne samo fudbalske javnosti.

Kapiten Leotara odmalena voli fudbal, a na to je uticalo i društvo, gledanje utakmica uživo, a i na televiziji.

"Živim u Bileći i kada sam vidjela da se u Trebinju formira ŽFK 'Leotar' odmah sam se prijavila. Dolazim na svaki trening iako nekad bude naporno i zahtjevnije zbog škole, ali se sve postigne kad se hoće. Ovaj poziv me iznenadio i nisam ga očekivala jer sam ga dobila samo nakon pet mjeseci treniranja. Mislim da neću biti jedina jer u ekipi ima dosta djevojaka koje će svojim radom i znanjem pokazati da i one zaslužuju poziv", rekla je Radovanovićeva.

Mnogi se sjećaju izjednačujućeg evro gola Milice Radovanović iz slobodnog udarca sa preko 20 metara na utakmici u Herceg Novom protiv ŽFK "Obilić". Ovaj gol je još više doprinio popularizaciji ženskog fudbala, ali i njenoj ličnoj promociji.

"Mogu da kažem da je tako jer nisam očekivala da ću dati gol jer igram kao štoper. Međutim, kada se ukazala prilika za slobodan udarac odlučila sam da ga izvedem, a na moje oduševljenje lopta je završila u mreži. Vidi se veliki napredak od početka treniranja ne samo moj, već svih djevojaka, a povećan je i broj članova. Tu su i rezultati utakmica jer smo igrali sa ekipama koje su osnovane prije desetak godina, a mi smo igrali neriješeno", objasnila je Radovanović.

Na kraju razgovora Milica je pozvala sve djevojke koje vole fudbal i žele da ga treniraju da dođu na Police i da će ih djevojke koje su u klubu rado prihvatiti.