Svesrpski kup rukomet 20222.jpg

Pobjednik 6. Svesrpskog kupa u rukometu u muškoj konkurenciji je RK "Vojvodina" iz Novog Sada, a 2. Svesrpskog kupa za žene je ŽRK "Železničar" iz Inđije.

Novosađani, koji su i prošle godine osvojili ovaj kup, u finalu su bili bolji od RK "Leotar" rezultatom 24:38 (9:22), a ekipa iz Inđije je bila bolja od ŽRK "Borac" iz Banjaluke 37:21 (23:11).

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Gregor Ocvirk, a najbolji golman je Fran Lučin obojica iz RK "Vojvodina", dok je najefikasniji igrač turnira Vladimir Stanković iz RK "Leotar".

Muško finale bilo je neizvjesno u prvih sedam minuta kada je bio neriješen rezultat 4:4. Tada Novosađani, koji su jesenji prvaci Prvenstva Srbije, dodali gas i razlika se povećavala. Tome je doprinijela i povreda najboljeg igrača Leotara Vladimira Stankovića koji se povrijedio u devetom minutu i više nije ulazio u igru.

U prvom poluvremenu Vojvodina je dala je 22, a primila devet golova.

IMG_2063.jpg

Tokom drugog poluvremena svi igrači u obje ekipe dobili su šansu tako da je drugih 30 minuta Vojvodina dobila rezultatom 16:15. Treba istaći da je najefikasniji kod Leotara bio Arizanović sa 8, Babić je dao 7, ali i mladi Veraja 2 kao i Petrović 1, a to je njegov prvi gol za najbolji sastav Leotara.

Kod pobjednika najbolji su bili Ocvirk i Pukhouski sa po 7 golova, kao i golman Lučin koji je "začarao" svoj gol.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić rekao je da je ovom filanlnom utakmicom završena ova kalendarska godina.

"Ovo je uspješna godina i ulazak u finale Svesrpskog kupa i to nije mali rezultat. Zadovoljan sam što smo igrali finale. Nismo uspjeli da damo malo jači otpor Vojvodini kao što sam možda očekivao. Ipak, jednostavno su bolji. Što se tiče sezone, najuspješnija je u istoriji kluba. Kratak odmor je pred nama, a okupljanje je već 9. januara", jasan je Tavrić.

RK "Leotar": Savović, Veraja 2, Arizanović 8, Ninković, Milojević 1, Parežanin 2, Stanković, Ratković 2, Racković, Todorov, Petrović 1, Babić 7, Uljarević, Smajilbegović, Dimitrijević, Knežević. Trener: Darko Tavrić.

Svesrpski kup rukomet 20221.jpg

RK "Vojvodina": Lučin, Vasić 3, S. Milić 1, M. Milić 4, Ocvirk 7, Vukovljak, Tasić, Drisi, Kurteš 3, Milenković 5, Rađenović, Tomić 1, Rogan 2, Buneta, Grozdanić 5, Pukhouski 7. Trener: Boris Rojević.

U finalnoj utakmici za žene, ekipa ŽRK "Železničar" je savladala 37:21 (23:11) ekipu ŽRK "Borac" iz Banjaluke. Ekipa iz Republike Srbije je već nakon 30 minuta imala veliku prednost od plus 12 golova (23:11). U toku drugog poluvremena ta se prednost i povećala za konačan rezultat od 37:21.

Najefikasnije u redovima pobjednika bile su Tabak i Obrenović sa 9 golova, a kod ekipe Borca Railić je dala 7, a Ćutković 6 golova. Najbolji golman kod žena je Jovana Vasiljević, a najefikasnija je Dunja Tabak obje iz ŽRK "Železničar",  dok je najbolji igrač Milana Railić iz ŽRK "Borac".

Pokrovitelj Svesrpskog kupa bio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Organizator turnira je bio Rukometni savez Republike Srpske, a domaćini grad Trebinje i RK "Leotar".

IMG_2106.jpg

IMG_2101.jpg

IMG_2091.jpg

IMG_2086.jpg

IMG_2085.jpg

IMG_2084.jpg

IMG_2071.jpg