Fk akademac.jpg

U 6. kolu Druge futsal lige Republike Srpske-grupa jug, FK "Akademac" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio KMF "Ljubinje" 7:3 (2:2). Ovo je četvrta pobjeda Trebinjaca koji se sa 12 bodova i gol razlikom 26:18 nalaze na drugom mjestu.

Domaćin je počeo furiozno jer je već u drugom minutu preko Zečevića poveo sa 1:0. Bio je to lijep gol iz slobodnog udarca sa oko deset metara. Samo dva minuta kasnije Čečur je iskosa sa desne strane pogodio rašlje gostiju za 2:0.

Gosti su smanjili preko Likića u petom minutu. Domaćin je u 12. minutu izveo penal nakon prekršaja u šestercu gostiju. Zečevićev šut odbranio je golman Pecelj.

Golman gostiju istakao se i u 16. minutu kada je odlično intervenisao, a a nakon njegove odbrane lopta se odbila od prečku. Nepunih 30 sekundi nakon ovoga domaćin je pogodio stativu.

Neiskorištene prilike dolaze na naplatu jer je, nakon odlično izvedenog kontanapada, Koljibabić u 16. minutu doveo svoju ekipu u izjednačanje 2:2.

Gosti su u 18. minutu napravili šesti prekršaj i sviran je penala za Akademac. Najstrožiju kaznu izveo je Vujović, ali je lopta otišla pored desne stative gola gostiju. Sa rezultatom 2:2 otišlo se na poluvrijeme.

Na početku poluvremena, u 22. minutu, Bogdanović šutira sa oko deset metara i lopta je završila u mreži gostiju za 3:2. U 26.minutu Pudar je povećao na 4:2, a u 28. minutu Likić smanjuje na 4:3.

Akademac preko Mandića u 29. minutu povećava vođstvo na 5:3, a u 31. minutu kombinacija Čečur-Bogdanović i to je 6:3. Konačan rezultat 7:3 postavio je Čečur, na asistenciju Vujovića.

To je bio i krajnji rezultat ove utakmice.

U prošlom kolu FK "Akademac" pobijedio je u gostima FK "Radnčki" iz Novog Goražda rezultatom 2:4.

Trebinjci u narednom kolu gostuju u Kalinoviku istoimenoj ekipi.

FK "Akademac": Dabović, Bokić, Mandić, Zečević, Vujović, Pudar, Milojević, Stepanović, Šešelj, Vučić, Čečur, V. Bogdanović. Trener: Aleksandar Belović.

KMF "Ljubinje": Pecelj, N. Likić, DE. Kozić, Toholj, M. Likić, Bogdanović, Šijaković, M. Kozić, Koljibabić, Škrba. Trener: Zoran Sorajić.