glavna ulica trebinje3.jpg

Ulica Kralja Petra Prvog oslobodioca, odnosno Glavna ulica kako je naši sugrađani najčešće zovu, traži novo ruho, koje, slažu se Trebinjci, treba da bude urađeno čim prije jer je riječ o jednom od najprepoznatljivijih simbola grada.

Iako su saobraćajnice ove i te kako prometne ulice rekonstruisane 2017. godine, neophodna je i sanacija trotoara popločanih kamenom iz šezdesetih godina 20. vijeka, unifikacija reklamnih tijela i konačno rješenje raskrsnice kod Kamenog mosta i ulice Vuka Mićunovića.

Nadležni u gradu kažu da projekti postoje i da je očigledno da sadašnju raskrsnicu, gdje se stvaraju najveće saobraćajne gužve, treba rješavati u što skorijem periodu.

KRUŽNI TOK

trebinje policijski cas 2 maj (9).JPG

Rješenje je u izgradnji kružnog toka i uklanjanju semafora, koji, iako neophodni zbog bezbjednosti saobraćaja, posebno u ljetnim mjesecima i u vremenu od 14.00 do 16.00 časova, stvaraju velike saobraćajne gužve u gradu. Ova raskrsnica ih je odavno prevazišla i vapi za izgradnjom kružnog toka.

Saobraćajni inženjeri su saglasni da bi njegova izgradnja značajno riješila sve veći problem sa kojim se svakodnevno susreću svi vozači. I dok inženjeri savjetuju, nadleži u "Putevima Republike Srpske" nikako da prionu na posao i počnu da rade i rješavaju probleme koji su do njih.

Iako smo Putevima Srpske poslali upit o izgradnji kružnih raskrsnica u Trebinju, ni poslije mjesec dana nisu se udostojili da nam odgovore. Očigledno da imaju prečih stvari od održavanja putne infrastrukture u Trebinju i Hercegovini koja je u njihovoj nadležnosti. Hercegovci su se ako ništa drugo bar zahvaljujući njima navikli voziti po kozjim stazama i dotrajalim putevima.

SANACIJA TROTOARA I PARKIRANJE VOZILA

glavna ulica trebinje4.jpg

Osim kružnog toka, na Glavnoj ulici neophodna je i sanacija trotoara, koji su vremenom uronuli u zemlju, a neodgovorni vozači ih sve češće koriste za "privremeno" parkiranje svojih vozila. Ni policijske kazne mnogo ne pomažu, pa je očigledno da kontrole treba pojačati, a neodgovorne vozače dodatno novčano sankcionisati.

Problem je i zaustavljanje vozila neposredno uz Dučićevu ulicu, u saobraćajnoj traci, što dodatno otežava i onako velike gužve u ovoj prometnoj ulici.

UNIFICIRANJE REKLAMNIH TIJELA

admiral reklame trebinje (4).jpg

I nije ovdje kraj problemima na Glavnoj trebinjskoj ulici. Iako je riječ o jednoj od najljepših ulica, u kojoj dominiraju kamene kuće, još uvijek se nije počelo sa radovima na unifikaciji reklamnih tijela. I to baš onih tijela koja strše po svim svojim karakteristikama i narušavaju ne samo taj dio grada već skoro cijeli uži centar Trebinja.

Konkurs o unifikaciji reklamnih tijela očigledno nije zadovoljio očekivanja nadležnih u Gradu, ali nije ni privukao posebnu zainteresovanost arhitektonskih biroa. Tek jedna prijava bila je očigledno nedovoljna da se ozbiljno krene u ovaj posao i užem centru Trebinja da izgled kakav zaslužuje.

TERETNI SAOBRAĆAJ

glavna ulica trebinje1.jpg

Glavnom ulicom je zabranjeno saobraćanje teškog teretnog saobraćaja i vozila sa prikolicom, odnosno onih vozila koji su teži od deset tona. I sve bi to bilo fino i lijepo da se ta odluka poštuje. Sve češće možemo da vidimo cisterne nafte, šlepere i druga teška teretna vozila kako saobraćaju Glavnom ulicom.

Iako je postavljen saobraćajni znak i samim tim bar zvanično riješen ovaj problem - i dalje je veliki broj onih koji ga nepoštuju, pa na semaforima iz pravca Gorice skreću desno ka Glavnoj ulici umjesto lijevo ka Kamenom mostu, gdje je ova vrsta saobraćaja i usmjerena.

glavna ulica trebinje2.jpg