Akademac2-min.jpg

U Kupu Republike Srpske u futsalu FK "Akademac" pobijedio je KMF "Leotar" nakon penala 5:3, a u regularnom dijelu meča bilo je 2:2. Ovo je bila prva zvanična utakmica između dva trebinjska futsal kluba. Akademac se ovom pobjedom plasirao u osminu finalu.

Gledaoci su uživali u lijepoj, atraktivnoj i borbenoj utakmici, a drugoligaš i mlađi klub je slavio nad prvoligašem Republike Srpske.

Poveo je Akademac u osmom minutu preko Zečevića. Iako je bilo šansi na obje strane mreže u ostalih 12. minuta su mirovale. Tako se na poluvrijeme otišlo sa 1:0.

Član Prve lige Republike Srpske izjednačio je u 23. minutu preko Janjoša. A onda za dva minuta dva gola. Opet je poveo Akademac preko Pudara u 24. minutu, a samo dva minuta kasnije Leotar je Vujovićevim golom poravnao rezultat na 2:2. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i pristupilo se izvođenju penala.

Akademac 7-min.jpg

Čečur, Vujović Šešelj, Džudža i Pudar bili su sigurni i dali su penale za Akademac, a Janjoš, Vujović i Ćurić za Leotar, a promašio je Ćorović. Na taj način među 16 ekipa u Kupu Republike Srpske u futsalu plasirao se FK "Akademac".

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 250 gledalaca. Sudije: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo), Bojan Knežević (Sokolac). Delegat: Delegat: Đorđe Krunić (Foča).

FK "Akademac": Miladinović Mandić, Zečević, Džudža, Čečur, Gudelj, Samardžić, Bokić, Pudar, Milojević, Šešelj, Vučić, Bogdanović.

KMF "Leotar" Đurić, Begenišić, Vujović, Janjoš, Ćorović, Aćimović, Srđan Andrić, Ognjenović, Ćurić.