Leotar sarajevo.jpg

U 19. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" je pobijedio FK "Sarajevo" 2:0 (0:0). Sada slijedi pauza do proljećnog dijela prvenstva koje počinje 25. februara kada Trebinjci gostuju u Posušju.

Trebinjci se nalaze na desetom mjestu na tabelu sa 21 bodom.

Nakon nekoliko kišnih dana, nad Policama i Trebinjem zasijalo je sunce i oko 1.000 gledalaca došlo je na stadion da gledaju Leotar u posljednjem jesenjem kolu. Ko je došao nije zažalio jer su Trebinjci tokom svih 90.minuta prikazali jednu pravu, borbenu, agresivnu, dopadljivu i srčanu igru.

Sve je to vidjela trebinjska publika koja ih je ispratila aplauzima.

Zbog crvenog kartona iz prošlog kola sa klupe je domaću ekipu predvodio Oleg Ćurić i sve je štimalo kao "švajcarski sat".

Zaprijetio je domaćin preko Handžića u 6. minutu, ali golman gostiju se nije dao iznenaditi kao i prilikom šuta Pervana u 20. minutu. Pervan je odlično izveo slobodan udarac u 32. minutu, lopta je išla u nebranjeni dio mreže, ali je Đajić glavom šutirao s dva metra i promašio gol.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Domaćin je i u drugom poluvremenu nastavio sa napadima i to je rezultiralo golom Pervana u 49. minutu. Iskosa sa lijeve strane sa oko 25 metara izveo je nešto između centaršuta i udarca, a lopta je prevarila golmana gostiju i završila u mreži. Radost među igračima i navijačima Leotara jer je na semaforu pisalo 1:0.

Pervan, koji je danas pružio najbolju utakmicu u dresu Leotara, dao je i drugi gol u 60. minutu. Svom snagom je uputio udarac na gol, a lopta se od prečke odbila u mrežu. To je bio gol za priču i pamćenje.

Domaćin ni ovdje nije stao jer je preko kapitena Aćimovića imao šansu u 70. minutu, ali je njegov šut glavom golman gostiju odbio u korner. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i na taj način Leotar je došao do šeste pobjede.

Nakon utakmice Oleg Ćurić je rekao da se meč može podijeliti na dva dijela.

"Na poluvremenu smo se dogovorili oko nekih stvari koje su ispoštovane do kraja. Dali smo na vrijeme gol i utakmicu okrenuli u našu korist. Mislim da je drugo poluvrijeme pokazatelj svega onoga što smo radili, što se tiče borbenosti, agresije, želje i volje za bodovima i pobjedom. Mi smo za ovih devet kola osvojili 14 bodova i to je veliki uspjeh, ali i opomena da na ovome ne smijemo da stanemo. Pred nama je veliki posao na pauzi da se što bolje pripremimo za nastavak sezone", istakao je Ćurić.

Stadion u Policama, 1.000 gledalaca. Glavni sudija: Ermin Sivac (Zenica). Pomoćne sudije: Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo) i Jure Musa (Čitluk). Delegat: Mirko Milošević (Zvornik). Posmatrač suđenja: Antonio Blažević (Višići). Žuti kartoni: Karić i Đajić kod Leotara, a Abubakar kod Sarajeva.

FK "Leotar": Puletić, Čubrilo, Handžić, Aćimović (od 72. minuta Todorović), Đajić (od 87. minuta Vulić), Đuderija (od 59. minuta Milić), Cmiljanović, Karić, Čavić (od 72. minuta Šušnjar), Pervan (od 72. minuta M. Perišić), Georgiev. Trener: Oleg Ćurić.

FK "Sarajevo": Šahinović, Mulalić, Trako, Čataković (od 68. minuta Ahmetović), Đokanović, Varešanović (od 68. minuta Mulahusejnović), Ališah, Tomašević, Abubakar (od 62. minuta Ikić), Avramovski (od 62. minuta Čirjak), Suljić (od 75. minuta Ramić). Trener: Emir Obuća.