Zfk leotar.jpg

Nakon tri mjeseca od okupljanja ŽFK "Leotar", djevojke U-17, odigrale su prvu utakmicu u Herceg Novom i to protiv ŽFK "Obilić", a rezultat je bio 1:1.

Prelijep gol iz slobodnog udarca dala je kapiten Milica Radovanović.

Prema riječima trenera Jelene Milović, svi u ekipi su prezadovoljni rezultatom, radom i brzim slaganjem kockica jer svako zna svoj dio zadatka.

"Ako se malo prisjetimo kako je sve na početku izgledalo i kakvu smo viziju imali ja sam prezadovoljna za ova tri mjeseca. Da ćemo izgledati ovako za tri mjeseca ne samo da sam zadovoljna već sam i iznenađena", rekla je Milović.

Prošlog vikenda selekcija U-13 je imala takmičenje na nivou BiH sa ekipama ŽFK "Emina" iz Mostara, "SFK 2000" iz Sarajeva i ŽFK "Posušje" na kome su Trebinjke prikazale zavidnu igru.

"Na svakoj utakmici smo postigle po gol i bile smo konkurentna ekipa. Ja sam prezadovoljna onim što su pokazale djevojke bez obzira na poraze", istakla je Milović.

ŽFK "Leotar" ima oko 40 igrača od toga pola do 17, a pola do 13 godina.

Milović se nada da će se još djevojaka iz Hercegovine priključiti, a tu su već tri djevojke iz Bileće koje redovno dolaze na treninge (tri do četir puta sedmično).

Za dvije sedmice U-13 i U-17 ŽFK "Leotar" gostuju u Vogošći, a nakon toga slijedi uzvratna posjeta ŽFK "Obilić" iz Herceg Novog, a u planu je i utakmica sa ŽNK "Ombla" iz Dubrovnika.