Leotar tuzla siti.jpg

U 17. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" je na domaćem terenu pobijedio FK "Tuzla siti" 4:0 (3:0). Prelijepo nedjeljno popodne u Policama je izmamilo oko 1.000 gledalaca koji su uživali u "rapsodiji plavih momaka" koji su trčali, borili se i stvarali šanse svih 90. minuta.

Oni koji nisu došli mogu da zažale, a mnogi fudbalski poznavaoci koji pamte titulu, rekli su da nije bilo bolje utakmice još od tog vremena.

Leotar je na vrijeme dao gol u drugom minutu kada je na odbijenu loptu natrčao Uzelac i uputio je u nebranjeni dio gola gostiju. Velika radost među igračima i gledaocima najavljivala je dobru igru i golove.

Domaćin je nastavio sa napadima i Čavić je u 15. minutu lobovao golmana gostiju, a lopta je prošla za koji centimetar preko gola. Handžić je samo minutu kasnije izbliza šutirao, ali golman gostiju je loptu odbio u korner.

U 26.minutu novo veselje domaćih igrača jer je nakon lijepe akcije između Čubrila i Čavića lopta došla do M. Karića koji iskosa sa lijeve strane sa oko 20 metara postiže drugi gol. Samo četiri minuta kasnije ponovo gol nakon centaršuta Čubrila, najviši u skoku je Handžić i to je 3:0.

U 35. minutu ponovo je Handžić imao šansu, ali golman Barcola se nije dao iznenaditi. Rezultatom 3:0 otišlo se na poluvrijeme.

Domaćin nije stao ni u drugom poluvremenu već je nastavio sa napadima. Rezultat toga je i četvrti gol u mreži gostiju. Nakon divne akcije Trebinjaca lopta je došla do Čavića i to je 4:0.

Do kraja utakmice bilo je još prilika za golove, ali nijedna nije iskorištena tako da je konačan rezultat ovog meča 4:0.

Nakon utakmice trener Marko Maksimović je pohvalio svoje igrače koji sa klubom u kojem igraju žele nešto da naprave, a najbolji primjer je golman Puletić koji je branio sa rupturom od 4 milimetra.

"Stisnuo je zube i moram od toga da krenem jer svi se kunu u ljubav prema klubu, a on je to pokazao svojim djelima i ja to kao trener moram da poštujem. Na vrijeme smo dali gol, a kasnije drugi i treći i na taj način dosta toga je bilo olakšano protiv ekipe koja ima dobar roster. U mom razmišljanju od dolaska ništa se nije promijenilo jer je meni cilj maj mjesec da ostanemo u ligi. Ono što je dobro to je da igrači svakim danom hvataju mehanizme i zahtjeve koji se od njih traže. Od kada sam trener svi oni daju maksimum na svakoj utakmici bez obzira na dva poraza od 1:0 i to znači bili smo živi do kraja. U našoj filozofiji igrači znaju da nije isto pobijediti 4:0, 4:1 ili 4:2. Ja sam ponosan na njih i ovo je apsolutno njihovo. Imamo još dva kola i da uzmemo što je više moguće", jasan je Maksimović.

U narednom kolu u Trebinje dolazi FK "Borac" iz Banjaluke.

Stadion u Policama, 1.000 gledalaca. Glavni sudija: Mateo Musa (Čitluk). Pomoćne sudije: Marko Zelenika i Amer Macić (oba Mostar). Četvrti sudija: Benjamin Deljković (Sarajevo). Delegat: Blaženko Dodig (Ljubuški). Kontrolor: Sead Kulović (Sarajevo). Žuti kartoni: Cmiljanović (Leotar), a Kuzmanović, Gavrić, H. Karić i Šukilović (Tuzla City).

FK "Leotar": Puletić, Milović, Uzelac, Čubrilo(od 65.minuta Milić), Handžić (od 58. minuta Aćimović), Đajić, Đuderija (od 58. minuta Spaić), Cmiljanović (od 67. minuta Pervan), M. Karić, Čavić, Georgiev (od 65. minuta Todorović). Trener: Marko Maksimović.

FK "Tuzla City": Barcola, Šukilović, Gavrić, Eleouet (od 78. minuta Rahimić), Kuzmanović (od 78. minuta Ćosić), Karjašević, H. Karić (od 85. minuta Redžić), Mešinović, Čeliković, Mišić (od 65. minuta Nargalić), Hrkač (od 46. minuta Mahmud). Trener: Selvir Mujić.