Drugo kolo atletika4.jpg

Proteklog vikenda je održano drugo kolo atletske lige Hercegovine u Trebinju na stadionu u Policama, gdje je organizator bio atletski klub Leotar.

Učesnici drugog kola atletske lige bili su Ak "Brotnjo" iz Čitluka, Ak "Sanus Motus", HAK "Ljubuški", Škola atletike "Mostar", Ak "Zrinjski", Ak "Pace" iz Konjica i Ak "Leotar" iz Trebinja, a bilo je 300 startnih mjesta koji su nastupili na takmičenju u Trebinju.

IMG-4d0ade150db551fe7ea8df4fd32d95f0-V.jpg

Organizacija je bila na vrhunskom nivou i sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Mjerenje trka je bilo elektronski, odnosno najpreciznijom tehnologijom mjerenja vremena, a atletičari i atletičarke  su nastupili u disciplinama 60m, 200m, 300m, 600m, 60m prepone, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle, bacanje koplja, bacanje vorteksa ili rakete, stafeta 4x100m i miks štafeta 4x100m, odnosno po dva muška i ženska takmičara trče zajedno štafetu.

Drugo kolo atletika6.jpg

Uzrasne kategorije su bile od 2015. i mlađi pa sve do 2007. goišta.

Klub iz Trebinja je kao i obično ostvario zapažene rezultate u svim uzrasnim kategorijama, gdje su padali i lični rekordi naših atletičara.

Ak Leotar je osvoio 49 medalja od kojih su 22 zlatne, 17 srebrnih i 10 bronzanih.

Medaljama su se okitili Srna Danojlić sa dva nova lična rekorda u trkama na 60 i 200 metara. Srna je bila trećeplasirana u revijalnoj trci 60 metara sa preponama u miks konkurenciji.

Jovana Kržić je bila prva u disciplinama 60m sa novim ličnim rekordom i 300m, dok je u revijalnoj trci 60m prepone zauzela prvu poziciju.

Drugo kolo atletika5.jpg

Sara Mijanović je bila prva u trci na 60m sa ličnim rekordom i druga u skoku u dalj sa ličnim rekordom, dok je u revijalnoj trci 60m prepone zauzela drugo mjesto.

Vasja Rebac je osvojio srebrnu medalju u skoku u vis sa novim ličnimm rekordom, dok je zlatnu medalju osvojio u discipline skok u dalj sa novim ličnim rekordom.

Ena Komnenić bila je prva u trci na 600m sa novim ličnim rekordom, dok je Sara Ratković takođe oborila lični rekord u trci na 300m i osvojla je zlatnu medalju.

Ana Kraljević je bila prva u skoku u vis sa novim ličnim rekordom i prva u skoku u dalj sa novim ličnim.

Drugo kolo atletika3.jpg

Lana Kandić je bila prva u trkama 60 i 200 metara, Stela Glavaš je bila prva u trci na 60m, dok je drugo mjesto zauzela Emilija Miljanović.

Maja Medan bila je prva u skoku u dalj i druga na 60m. U disciplinama  bacanje koplja i bacanje kugle prvo mjesto je zauzela Maja Gavrilović, drugo mjesto Anastasija Drapić, dok je treće mjesto u istim disciplinama zauzela Nikolina Stevović.

Ana Roganović se okitila zlatnom medaljom u skoku u vis, Filip Ateljević je bio prvi u disciplinama 60m i bacanje vorteksa, Luka Berak je bio srebrni u discipline 60m i bronzani u bacanju vorteksa.

Drugo kolo atletika2.jpg

Anastasija Mitrović je bila srebrna u trci na 200m, Teodora Medan  bronzana u trci na 60m, Božidar Kisić bronzani u trci na 60m, Dunja Banđur je osvojila zlato u trci 60m i srebro u trci na 200m.

Anđela Turnić je osvojila srebro u skoku u dalj i bronzu u trci 60m, Duško Runjevac je bio srebreni u skoku u dalj i bronzani u skoku u vis, Jovana Knežević je osvojila srebrnu medalju u bacanju vorteksa, Valentina Vujičić je osvojila bronzanu medalju u bacanju vorteksa.

Zlatnu medalju u štafeti 4x100m osvojila je ekipa Ak "Leotar” dok je srebrnu medalju osvojila ekipa “Ak Leotar 1”. Za ekipu Ak Leotar nastupile su: Lana Kandić, Ana Kraljević, Una Miš i Dunja Banđur, dok su za Leotar 1 nastupile: Maja Medan, Ana Kovačević, Anđela Turnić i Anastasija Mitrović. 

Drugo kolo atletika1.jpg

U miks štafeti - po dva muška i ženska člana, ekipa Leotara je zauzela drugu poziciju u sastavu Vasja Rebac, Srna Danojlić, Duško Runjevac i Sara Mijanović.

Drugo kolo atletika9.jpg