Rk leotar vogosca.jpg

U 8. kolu Premijer lige BIH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio RK "Vogošća" iz istoimenog mjesta 32:29 (14:12). Ovom pobjedom Trebinjci su zamijenili mjesta na tabeli sa svojim protivnikom tako da se sada nalaze na drugom mjestu sa šest pobjeda, jednim neriješenim rezultatom i jednim porazom.

Domaćin je konstantno vodio tokom prvog poluvremena sa jednim golom razlike sve do 21. minuta kada je na semaforu pisalo 9:9. Tada je Leotar, u naredna tri minuta, došao do prednosti od tri gola - 12:9. Do odlaska na odmor gosti su smanjili razliku na 14:12.

Ekipa Leotara prednost od dva gola održavala je sve do 49. minuta kada je serijom 2:0 došla do prednosti od četiri gola 27:23. Domaćin je održavao prednost, a u 57. minutu je povećao na 32:26. Do kraja utakmice gosti su napravili seriju od 0:3 za konačnih 32:29.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Parežanin sa 8 i Babić sa 6 golova, dok su golmani Savović i Knežević imali zajedno 13 odbrana, a kod gostiju najbolji je bio Memić sa 6 golova.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je naglasio da je utakmicu presudila bolja priprema njegovih igrača.

"Pogodili smo neke važne šuteve, bili smo koncentrisaniji u jako bitnim trenucima i uspjeli smo na kraju da prelomilo na našu stranu. Jako nam je bilo stalo da pobijedimo Vogošću jer je ona bila druga na tabeli", rekao je Tavrić.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 500 gledalaca. Sudijski par: Branimir Bilić i Filip Dugandžić (oba Ljubuški). Delegat: Zdenko Alpeza (Mostar). Isključenja: Leotar 2x2, a Vogošća 2x2. Sedmerci: Leotar 3(2), a Vogošća 2(2).

U narednom kolu Trebinjci gostuju RK "Krivaja" u Zavidovićima.

RK "Leotar": Savović, Veraja, Arizanović, Ninković, Milojević 2, Parežanin 8, Stanković 5, Ratković 3, Todorov, Petrović, Babić 6, Uljarević, MIćević, Smajilbegović 3, Dimitrijević 4, Knežević. Trener: Darko Tavrić.

RK "Vogošća": Mutapčić, Jamaković, Kadrić 2, Čordalija, Grujić 5, Trapara, Tahirović, Ombaša 5, Semić 2, Jelačić 1, Memić 6, Šestan, Burić 2, Isaković 4, Džemidžić 1, Omanović 1. Trener: Senad Skopljak.