Leotar siroki.jpg

U 15. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" je slavio u Trebinju protiv NK "Široki Brijeg" iz istoimenog mjesta 1:0 (0:0). Ovom pobjedom Trebinjci su prestigli Slobodu (koja ima utakmicu manje) i nisu više na začelju tabele i bodovno su se izjednačili i približili konkurfentima za opstanak.

Na utakmici je viđeno mnogo šansi, promašen penal, ali sav trud, želja i energija fudbalera Leotara se isplatila golom Handžića u 87. minutu

Igrači Leotara su očekivali šahovsku utakmicu, a bili su dobri, disciplinovani svih 90. minuta iako je nakon promašenog jedanaesterca u 49. minutu bila jedna praznina u igri.

Krenimo redom.

Utakmica je počela minutom ćutnje za prerano preminulog Nikolu Medanu, bivšeg igrača FK "Leotar".

Domaća ekipa je prva imala šansu preko Handžića u 24. minutu, ali je njegov šut očešao desnu stativu gola gostiju. Leotar je igrao strpljivo i nije dozvoljavao gostima da dođu u priliku za šansu. Najbolji strijelac Leotara Handžić je šutirao u 43. minutu, ali iznad gola. Sa rezultatom 0:0 otišlo se na poluvrijeme.

Sudija Marić je u 49.minutu dosudio jedanaesterac za Leotar nakon igranja rukom jednog gostujućeg igrača, ali Aćimović, koji je bio izvođač, loptu je poslao iznad gola.

Unijela se nervoza u igri Leotara, a gosti su iskoristili i zaprijetili su preko Bagarića u 56. minutu. Minut kasnije Milović je centrirao, a Handžić je bio najviši u skoku, ali je golman gostiju l odbranio njegov šut kao i u 68. minutu kada je šutirao Čavić.

Gosti su ostali bez Bagarića u 63. minutu nakon što je dobio i drugi žuti karton.

Handžić je imao šanse i u 75. i 77. minutu, ali njegove šuteve odbranio je golman Josipović. Ipak, borbenost, volja i želja ovog igrača koji je i sam sebi stvarao prilike došla je na naplatu u 87. minutu kada je nakon Čubrilovog centaršuta iz kornera najviši u skoku bio Handžić i donio radost i tri boda svojoj ekipi.

Zaslužio je da on bude strijelac, a ekipa Leotara zaslužila je pobjedu. Do kraja nije bilo promjene rezultata, a nakon utakmice publika je aplauzom i skandiranjem ispratila ekipu Leotara.

Na pres konferenciji nakon utakmice pojavio se samo trener Marko Maksimović koji je istakao da je njegova ekipa imala nekoliko dobrih šansi koje je golman gostiju odbranio fenomenalno, ali da je na kraju nagrađena sa tri boda.

"Ova pobjeda je mnogo bitna zbog svega, a ona je posvećena djetetu Leotara Nikoli Medanu i njegovoj porodici. U ovom trenutku moramo se njih sjetiti jer su to stvari koje su i važnije od same pobjede", emotivno je rekao Maksimović.

On se zahvalio publici koja iz utakmice u utakmicu stoji iza njegovih momaka i koja je specifična jer zna kada treba da podrži njegove igrače.

"Ovo je fudbalska publika koja prepoznaje kad trebaju da zagalame, ali i da podrže ekipu. Čestitke i hvala Tigrovima na svemu i hvala im što nas podržavaju", jasan je Maksimović.

Iz Širokog Brijega došla je organizovano grupa navijača koji su tokom svih 90 minuta navijali za svoju ekipu i sve je proteklo bez ikakvih incidenata.

U narednom kolu Leotar gostuje ekipi "Veleža" u Mostaru.

Stadion "Police", 1.000 gledalaca. Glavni sudija: Dražen Marić (Bijeljina). Pomoćne sudije: Emir Zahiragić (Sarajevo) i Jura Musa (Čitluk). Delegat: Renato Buhić (Mostar). Posmatrač suđenja: Ratko Kunić (Banjaluka). Žuti kartoni: Čavić i Čubrilo (Leotar), a Vukoja, Souza, Lovrić i Šuto (Široki). Crveni karton: Bagarić u 63. minutu.

FK "Leotar": Puletić, Milović, Aćimović(od 67.minuta Pervan), Handžić, Matković(od 59.minuta Karić), Đajić, Čavić (od 79. minuta Đuderija), Uzelac, Čubrilo, Cmiljanović(od 67.minuta Georgiev), Stojković (od 59. minuta Todorović). Trener: Marko Maksimović.

NK "Široki": Josipović, Mašić, Bagarić, Čavar, Kuprešak, Lukić (od 46. minuta Radić), Vukoja (od 68. minuta Rozić), Valinčić, Pejić (od 68. minuta Šuto), Souza (od 79. minuta Musa), Lovrić. Trener: Ivica Barbarić.