Leotar igman.jpg

U šesnaestini finala Kupa BiH u Gornjem Vakufu-Uskoplje FK "Leotar" je slavio 1:3 (0:2) protiv ekipe "Sloge".

Član Druge lige FBiH-grupa jug koji se trenutno nalazi na prvom mjestu nije bio težak protivnik premijerligašu.

Trebinjci su poveli u trećem minutu preko Stojkovića koji je iskosa sa lijeve strane savladao domaćeg golmana za 0:1. Domaći su zaprijetili u 23. minutu kada je nakon asistencije Abazovića, Grubeša šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je njegov šut pogodio prečku. U 35. minutu nakon centaršuta Georgieva, najviši u skoku bio je Spaić, ali je njegov šut odbranio golman domaćih.

Drugi gol gost su postigli u 44. minutu kada je nakon centaršuta iz kornera, najviši u skoku bio kapiten Milić i glavom je savladao Blaževića. Rezultatom 0:2 otišlo se na pauzu.

Tokom drugog poluvremena Trebinjci su dali i treći gol nakon prodora Albijanića sa lijeve strane. Aistirao je Đuderiji kome nije bilo teško da sa nekoliko metara povisi rezultat Leotara na 0:3.

Domaćin je smanjio na 1:3, a gol je dao Abazović kome je asistirao Posavac. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata tako da je Leotar ušao među 16 ekipa u Kupu BiH.

Stadion "Košute". Glavni sudija: Benjamin Deljković (Sarajevo). Pomoćne sudije: Edin Redžović (Sarajevo) i Antonio Marčinko (Čitluk). Četvrti sudija: Denis Limov (Gabela). Delegat: Blaženko Dodig (Ljubuški). Žuti kartoni: Pervan i Đuderija (Leotar).

FK "Sloga": Blažević, Skeho (od 82. minuta Žuljević), Idrizović, Gvozden (od 70. minuta A. Muminović), Bilkan, Posavac, Abazović, Grubeša, Ramčić, N. Muminović (od 46. minuta Glavaš), Bošnjak. Trener: Zrinko Jozić.

FK "Leotar": Risto Perišić, Stojković (od 53. minuta Albijanić), Milić, Marko Perišić (od 88. minuta Medan), Đuderija, Karić, Šušnjar (od 70. minuta Kolak)H, Pervan, Vulić, Spaić (od 88. minuta Glogovac), Georgiev. Trener: Marko Maksimović.