Fk Leotar sloga 2.jpg

U 13. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" je slavio nad ekipom "Sloge" iz Doboja rezultatom 4:1 (2:0). Bila je to lijepa fudbalska predstava domaćih fudbalera koji su se istim rezultaom revanširali gostima u drugom kolu.

Domaćin je poveo u trećem minutu kada je nakon centaršuta sa desne strane najviši u skoku bio Handžić i zatresao po prvi put mrežu gostiju. Ovo je bio i prvi gol ovog igrača u redovima Leotara koji je svoj drugi gol dao u 32. minutu kada je nakon šuta Matkovića golman gostiju kratko odbio loptu na noge ovog iskusnog napadača kome nije bilo teško da poveća vođstvo.

Leotar je imao još šansi preko Aćimovića u 35. i 37. minutu, ali bez uspjeha. Gosti su prvi put zaprijetili u 43. minutu preko Milanovića čiji je šut glavom otišao preko gola.

Sa rezultatom 2:0 otišlo se na odmor.

U 54. minutu Handžić je dodao do Stojkovića, ali nije bilo promjene rezultata. Rezultat se promijenio u 65. minutu kada je nakon slaloma Stojkovića lopta došla do Handžića, a ovaj nesebično dodao Čaviću koji je nesmetano savladao rezervnog golmana Traka. Ovo je bio i prvi gol Čavića u prvenstvu.

Nakon prekršaja u kaznenom prostoru Leotara, sudija je pokazao na jedanaesterac, a siguran realizator bio je Krstovski, nekadašnji igrač Leotara. Semafor je tada pokazivao 70. minut.

Šest minuta kasnije korner je izveo Čubrilo na drugu stativu, a kapitenu Miloviću nije bilo teško da postigne i četvrti gol za svoju ekipu. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata tako da je na semaforu nakon 90 minuta pisalo 4:1.

Trener gostiju Ćurguz je istakao da nema nijedne lijepe riječi za svoje fudbalere i da je bio u mogućnosti svih 11 igrača bi ostavio na poluvremenu u svlačionici.

Za razliku od njega trener Leotara Marko Maksimović je naglasio da je u prethodne dvije utakmice na domaćem terenu njegova ekipa imala dosta šansi, ali bez realizacije.

"Danas smo bukvalno iz prve dvije šanse poveli sa 2:0 i bilo je lakše da se igra protiv dobre ekipe koja je jedna od prijatnijih iznenađenja u dosadašnjem toku prvenstva. Još 20 kola je do kraja i čestitao bih svojim igračima, ljudima u klubu i publici jer od kada sam ja u Trebinju publika je pozitivno reagovala i nakon Slobode i poraza protiv Željezničara. Vidi se da znaju fudbal i ovo je jedan podstrek svima nama u klubu", rekao je Maksimović.

Fk Leotar sloga 1.jpg

U narednom kolu u Trebinje dolazi HNK "Zrinjski" iz Mostara.

Nakon ovog kola Trebinjci su i dalje na posljednjem mjestu sa 11 bodova i gol razlikom 10:23.

Stadion u Policama, 400 gledalaca. Glavni sudija: Sabrija Topalović (Zenica). Pomoćne sudije: Moamer Čaušević (Sarajevo) i Amir Kadić (Sarajevo Ilidža). Delegat: Samir Ćupina Samir (Hrasnica). Posmatrač suđenja: Momir Širko (Banjaluka).

Žuti kartoni: Handžić, Milić i Karić (Leotar), a Šaula i Zajić (Sloga).

FK "Leotar": Puletić, Milović, Todorović (od 52. minuta Karić), Aćimović, Handžić (od 76.minuta Georgiev), Matković (od 52. minuta Stojković), Milić (od 79. minuta Perišić), Čavić (od 79. minuta Šušnjar), Uzelac, Čubrilo, Cmiljanović. Trener: Marko Maksimović.

FK "Sloga": Dabić (od 46. minuta Trako), Milaković (od 46. minuta Janković), Ristić, Hasanbegović (od 46. minuta Čolić), Šaula, Kujundžić, Popara (od 46. minuta Basrak), Milanović (od 46. minuta Stevanović), Zajić, Krstovski, Đorić. Trener: Zoran Ćurguz.