Fk leotar zeljeznicar.jpg

U 12. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" je kao domaćin izgubio od FK "Željezničar" iz Sarajeva 0:1 (0:1). Nakon ovog poraza Trebinjci se i dalje nalaze na posljednjem mjestu, a Sarajlije su zadržale prvo mjesto sa 22 boda.

Nastavljena je rasprodaja bodova na Policama jer sjetimo se Leotar je pobijedio samo FK "Velež", u prošlom kolu odigrao neriješeno sa FK "Sloboda", a izgubio od FK "Posušje" i danas od FK "Željezničar".

Prvi su zaprijetili gosti jer je šut Štilića u 15. minutu pogodio stativu, ali samo tri minuta kasnije isti igrač izveo je korner, a najviši u skoku bio je Hodžić i zatresao je mrežu Leotara.

Domaćin je u uzvratio u 26. minutu preko Čubrila čiji je šut sa oko 20 metara otišao iznad gola.

Trebinjci su u prvom poluvremenu imali najbolju šansu preko Aćimovića u 32. minutu kad je bio sam ispred golmana Bendera, ali njegov šut je odbranio golman gostiju.

Gosti su opet zaprijetili u 38. minutu preko Amoaha, ali njegov šut je odbranio golman Puletić.

U drugom poluvremenu živost u redove domaćina unijeli su Stojković i Handžić. Prvi je solo prodorima i driblinzima zadavao muke gostujućoj odbrani, dok je Handžić u skoku bio superioran. Stojković je u 48. mimutu iskosa sa lijeve strane šutirao, ali golman gostiju je odbio loptu, ali nikoga nije bilo od igrača Leotara da je smjesti u mrežu.

Aćimović je imao šansu i u 79.minutu, ali je njegov udarac glavom završio poref gola. Do kraja nije bilo promjene rezultata tako da je Željezničar iz Trebinja odnio zasluženo sva tri boda.

Nakon utakmice trener Marko Maksimović je rekao da je to bila rovovska borba, da je njegova ekipa imala situacije jedan na jedan, izblokiran šut.

"Mislim da je Željezničar u ovom trenutku bolji za jedan gol. Oni su danas takmičarski odigrali utakmicu i ono što smo znali potvrdilo se da su u prekidu odlični, a iz tri prekida osvojili su sedam bodova. Nama ostaje da radimo i do kraja imamo 21 kolo, a igrači treba da daju maksimum. Nemam dilemu da će nam se vratiti jer smo u ove dvije prošle utakmice imali šansi bar za jedan gol", jasan je Maksimović.

U narednom kolu u Trebinje dolazi FK "Sloga" iz Doboja.

Stadion u Policama, 400 gledalaca. Glavni sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg). Pomoćne sudije: Jure Musa (Čitluk) i Marko Zelenika (Mostar). Delegat: Fahrudin Sinanović (Kalesija). Posmatrač suđenja: Vedran Zovko Mostar). Žuti kartoni: Milović, Matković, Cmiljanović i Stojković (Leotar), a Galić, Beganović, Bekrić i Mekić.

FK "Leotar": Puletić, Milović, Todorović (od 57. minuta Handžić), Perišić (od 46. minuta Uzelac), Aćimović, Karić (od 46. minuta Stojković), Matković, Đajić, Čavić (od 62. minuta Spaić), Čubrilo, Cmiljanović(od 78. minuta Milić). Trener: Marko Maksimović.

FK "Željezničar": Bender, Galić, Beganović (od 90. minuta Subašić), Hodžić, Beća (od 67. minuta Hajdarević), Drina, Malić, Cocalić, Štilić (od 88. minuta Mekić), Clerismario Santos Rodrigues, Amoah: Trener: Edis Mulalić.