Leotar sloboda.jpg

U 3. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je u derbiju kola u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio RK "Sloboda" iz Tuzle 30:20 (16:8). Na ovaj način Tuzlacima je nanio prvi poraz u ovom prvenstvu.

Niko nije očekivao ovaku ubjedljivu pobjedu Trebinjaca koji su odlično odigrali utakmicu.

Na krilima golmana Miloša Kneževića koji je prvo ime večerašnje utakmice jer je u prvih pola sata imao 13 odbrana, a od toga minimum 10 zicera, igrači Leotara su se razigrali. Išlo im je sve od ruku, a na semaforu je rasla razlika. On je unio dekoncentraciju u redovima igrača Slobode koji su igrali nervozno tokom prvog poluvremena, a i tokom drugih 30 minuta gostujuća ekipa nije ništa pokazala iako u svojim redovima ima odlične pojedince.

Gosti su prvi dali gol, ali već u devetom minutu bilo je 3:1, a u 11. minutu 5:3. Tek nakon toga domaći rukometaši prave seriju 6:0 i u 21. minutu bilo je 11:3. Na odmor se otišlo rezultatom 16:8.

Tokom drugog poluvremena domaćin održava razliku da bi u 45. minutu došao i do najveće razlike na utakmici plus 11 (24:13), a ova razlika je dostignuta i pri rezultatu 28:17, 29:18, 30:19.

Nakon 60. minuta bilo je 30:20.

Najbolji pojedinci kod domaćina, uz pomenutog golmana Kneževića koji je na kraju imao 16 odbrana, bili su Parežanin sa 7, Ratković i Smajilbegović sa po 5 golova, a kod gostiju najefikasniji su bili Bečić i Čičkušić sa po 5 golova.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je naglasio da je ekipa Slobode ove godine najavila borbu za prvo mjesto i da je sastavljena od odličnih pojedinaca što je bio dodatni motiv za njegove momke da se na terenu u Trebinju pita njegova ekipa.

"Večeras smo bili bolji od prvog do posljednjeg minuta i mislim da smo sasvim zasluženo pobijedili što rezultat na kraju govori. Sve čestitke mojim momcima na jednoj pametnoj i srčanoj igri. Mi smo imali veliku želju da ih pobijedimo jer mi želimo da pobjeđujemo. Idemo korak po korak", jasan je Tavrić.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Visokom ekipi RK "Bosna".

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 500 gledalaca. Sudijski par: Amar Konjičanin i Dino Konjičanin (oba Visoko). Delegat: Arijana Vojić (Bihać). Isključenja: Leotar 3x2, a Sloboda 5x2. Sedmerci: Leotar 3(3), a Sloboda 3(2).

RK "Leotar": Savović, Veraja, Arizanović, Ninković, Milojević 4, Parežanin 7, Stanković 3, Ratković 5, Racković, Todorov, Babić, Uljarević 2, Mićević, Smajilbegović 5, Dimitrijević 4, Knežević. Trener: Darko Tavrić.

RK "Sloboda": Dragičević, Mehinagić 3, Vujović, Suhonjić 2, Ovčina 1, Đukić, Z. Čajić, R. Čajić, Pirić, Karahodžić, Buljina 3, Borozan, Milkunić, Bečić 5, Jusić 1, Čičkušić 5. Trener: Siniša Markota.