Tribina dns trebinje5.jpg

"Glas za DNS i Treći put je način da grad Dučića i Hercegovačke Gračanice zasija punim sjajem. To je put koji će dovesti ljude iz svijeta da vide pogled sa Leotara, a naše ljude zadržati ovde sa dobrim platama i uslovima za život i podrškom privredi. DNS je treći put koji donosi kraj postavljanju barijera među ljudima. Barijere ćemo rušiti, gradićemo aerodrome, mostove i puteve da povezujemo ljude. Aerodrom u Trebinju biće alternativa Dubrovniku. Imaće stalnu vezu sa Srbijom. Bolja infrastruktura i veze dovešće privrednike a oni će za svakih 30 novozaposlenih biti oslobođeni poreza. Tako ćemo imati rast od 5% i prosječne plate od 2000km a prosječne penzije od 1000KM ", rekao je Nenad Nešić, kandidat DNS-a za člana Predsjedništva BiH tokom posjete Trebinju zajedno sa Radislavom Jovičićem, kandidatom za predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik DNS-a je u razgovoru sa građanima naglasio da je Treći put put ravnomjernog razvoja Republike Srpske od Novog Grada do Trebinja ali da to mora biti pametan razvoj, a ne kopiranje dve iste neefikasne mjere u svakom mjestu.

Tribina dns trebinje4.jpg

"Kada kažemo da imamo plan ravnomjernog razvoja Republike Srpske to ne znači da za svaki grad i opštinu predlažemo iste mjere, već da svakom mjestu pristupamo sa jednakom pažnjom razvijajući ono što je u tom mjestu najveći potencijal. To su mjere koje će u Trebinju podići turizam i postojeće privredne kapacitete na najveći nivo, u Semberiji podržati poljoprivrednike, a u Prijedoru sačuvati rudnik. To je pametan razvoj", rekao je Nešić.

Radislav Jovičić je rekao da nije normalno da se grad sa takvim položajem i istorijom, grad sa Trebišnjicom i primorskom klimom prazni i da je siguran da se taj trend može zaustaviti i preokrenuti.

"Treći put DNS-a je put opstanka i ostanka ovdje. Ne može me niko ubjediti da se ne može bolje od trenutnog stanja. Svi znamo da može, može ako se radi pošteno i posvećeno, ako se ulaže pametno i ako imamo predsjednika Republike koji je predsjednik svakog, baš svakog građanina. E takav predsjednik ću biti i takvu politiku vodi DNS", istakao je Jovičić koji je kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske.

Tribina dns trebinje3.jpg

Tribina dns trebinje1.jpg

Tribina dns trebinje2.jpg

Tribina dns trebinje6.jpg