Ak trebinje prvenstvo sokolac1.jpg

Atletski klub "Trebinje" sa 22 medalje je najuspješniji klub na Prvenstvu Republike Srpske za mlađe juniore i cicibane koje je održano u Sokocu.

U konkurenciji mlađih juniora atletičari su osvojili 13 medalja i to 4 zlatne, 6 srebrnih i 3 bronzane.

Prvaci Republike Srpske su Emilija Pikić koja je bila najbolja u skoku u dalj, a drugu zlatnu medalju osvojila je u troskoku, Nenad Krstović u troskoku i štafeta 100+200+300+400m mlađih juniorki u sastavu Kristina Grujičić, Emilija Pikić, Radenka Glavan i Sara Tomić.

Srebrne medalje osvojili su Katarina Filipović u bacanju kugle i koplja, Kristina Grujičić u skoku u dalj, Sara Tomić u trci na 1.500m, Nenad Krstović u skoku u dalj i Srđan Šuković u skoku u vis.

Bronzane medalje osvojili su Sara Tomić u troskoku, Lana Bukvić u skoku u dalj i Radenka Glavan u trci na 800m.

Ujedno je održano i Prvenstvo za starije i mlađe cicibane na kome je AK "Trebinje" osvojio je 9 medalja - po tri zlatne, srebrne i bronzane.

Ak trebinje prvenstvo sokolac2.jpg

Zlatne medalje osvojile su Luna Milićević u bacanju vorteksa i Ana Nožica u disciplinama 60m i 200m. Srebrni su bili Aleksa Kljunak i Božena Ninković na 200m i Božena Ninković u skoku u dalj.

Aleksa Kljunak je bio treći na 60m, kao i Aleksa Vujnović i Emilija Radan u trkama na 60m.

Ovo prvenstvo je od osnivanja do sada najveći uspeh kluba na prvenstvenim takmičenjima.

Prvenstvo je održano u Sokocu uz tehničku organizaciju domaćina – Atletskog kluba „Glasinac“, a učestvovalo je preko 200 takmičara iz 17 klubova Republike Srpske.