Leotar igman.jpg

U 10. kolu Premijer lige BiH FK "Igman" iz Konjica je pobijedio FK "Leotar" rezultatom 3:1 (2:1). Ovom pobjedom Konjičani su otišli na devet, a Trebinjci su ostali na sedam bodova i zauzimaju posljednje mjesto na tabeli.

Igrao se 21. minut kada je Aćimović šutirao, a loptu je zaustavila stativa, a dva minuta kasnije Ramićev šut na drugoj strani zaustavlja prečka. Ipak, Igman dolazi u vođstvo u 32. minutu kada je odlični Ramić savladao glavom golmana gostiju, a asistirao mu je Duraković. Isti igrač je povećao vođstvo Konjičana u 36. minutu šutem sa šesnaesterca.

Gosti su uspjeli da smanje vođstvo preko Todorovića iz jedanaesterca u 43. minutu, a Dupovac je napravio prekršaj nad Šušnjarom. Rezultatom 2:1 otišlo se na odmor.

Tokom drugog poluvremena gledaoci su vidjeli još jedan gol, a dao ga je opet Mirsad Ramić koji je svojim het trikom pobijedio Trebinjce.

Nakon 90. minuta na semaforu je pisalo 3:1.

U narednom kolu u Trebinje dolazi FK "Sloboda" iz Tuzle.

Stadion "MGM Farm Arena" u Doboju kod Kaknja. Glavni sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Pomoćne sudije: Emir Zahiragić (Sarajevo) i Amir Kadić (Sarajevo Ilidža). Delegat: Bein Pilav (Sarajevo). Posmatrač suđenja: Ermin Halilagić (Sarajevo).

FK "Igman": Ćeman, Duraković, Bešagić, Velić, Drljević, Hrelja, Bodum, Dupovac, Mahmić, Jakupović, Ramić. Trener: Adnan Elezović.

FK "Leotar": Puletić, Milović, Todorović, Aćimović, Đajić, Perišičć, Cvjetković, Cmiljanović, Karić, Šušnjar, Matković. Trener: Damjan Ratković.