Rk leotar rk borac2.jpg

U prvom kolu Premijer lige BiH u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" RK "Leotar" je pobijedio RK "Borac M:tel" iz Banjaluke 23:22 (11:9). Na taj način Trebinjci su se donekle revanširali gostima za poraz u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Republike Srpske prije sedam dana i pobijedili aktuelnog šampiona BiH i osvajača Kupa Republike Srpske.

Trebinjci su poveli sa 1:0, a gosti su izjednačili i nakon toga Leotar je bio stalno u vođstvu do odlaska na odmor. U 20. minuzu bilo je 6:3, ali samo dva minuta kasnije semafor je pokazivao 7:6. Ipak, na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 11:9.

Tokom drugog poluvremena domaća ekipa imala je i pet golova razlike 17:12 (gol Smajilbegovića sa svoga sedmerca preko cijelog terena jer su gosti igrali bez golmana) u 39. minutu.

Deset minuta kasnije na semaforu je pisalo 20:17 i onda Leotar staje. Gosti dolaze do izjednačenja drugi put na utakmici 20:20 u 55. minutu, a minut kasnije imaju i jedino vođstvo na utakmici 20:21. Sve je mirisalo na ishod sličan prije godinu dana u Trebinju kada je Leotar dobijenu utakmicu izgubio sa golom razlike. Ipak, ovoga puta sreća, upornost, kao i publika koja je bila osmi igrač dali su vjetar u leđa igračima Darka Tavrića da dođu do minimalne, ali zaslužene pobjede.

Posljednji gol dao je novajlija Dimitrijević u 59. minutu.

Publika je kraj utakmice dočekala na nogama i aplauzom ispratila u svlačionicu svoje ljubimce. Stanković i Dimitrijević su pokazali da su velika pojačanja za ekipu Leotara.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Stanković sa 8 i Smajilbegović sa 5 golova, a treba istaći i odličnog golmana Kneževića, dok su kod Banjalučana Perić, Ivanović, Petrović, Nježić i Draganić dali po 4 gola.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je naglasio da je ovo velika pobjeda za njegovu ekipu.

"Publika je mogla da vidi jedan novi Leotar sa jednom novom energijom i čestitam mojim momcima na pobjedi", kratko je rekao Tavrić.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Kaknju kod istoimene ekipe.

Rk leotar rk borac1.jpg

Sportska dvorana "Miloš Mrdić" 500 gledalaca. Sudijski par: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović(obojica iz Tuzle). Delegat: Alija Hasić (Tuzla). Isključenja: Leotar 3x2, a Borac 5x2. Sedmerci: Leotar 6(5), a Borac 1(1).

RK "Leotar: Savović, Veraja, Arizanović, Ninković, Milojević 3, Parežanin 1, Stanković 8, Ratković 1, Todorov, Babić 1, Racković, Uljarević 1, Mičević, Smajilbegović 5, Dimitrijević 3, Knežević. Trener: Darko Tavrić.

RK "Borac": Brkić, Perić 4, Ivanović 4, Jelušić 1, Kalamanda, Petrović 4, Nježić 4, Malivojević, Gračić, Draganić 4, Stojanović, Rožić 1, Subotić, Knezović, Bajčeta. Trener: Mirko Mikić