Aleksandar-Glavas-DNS-020-872x581-1.jpg

“Do sada je Republika Srpska godinama bila osuđena na dva ista crno-bijela puta, na ista lica i iste priče, ali DNS je otvorio novi „Treći put za Srpsku“, a to je put sigurnosti i budućnosti.” naveo je Aleksandar Glavaš, nosilac liste DNS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH u izbornoj jedinici 3B, ističući da DNS nudi ozbiljan program koji će obezbijediti bolji život i veći standard, veće prosječne plate i penzije, zapošljavanje i brigu o svima.

Po riječima Aleksandra Glavaša „Treći put za Srpsku“ ima za cilj jačanje Republike Srpske i njenih institucija kroz reforme obrazovanja, poreske politike, zdravstvenog sistema i javne uprave.

“Glas za Treći put je glas za obnovu i razvoj Srpske za razliku od drugih puteva koji nas neminovno vode u stagnaciju, prenos nadležnosti i odlazak mladih ljudi sa ovih prostora. Odbrana nacionalnog interesa i srpsko jednistvo je naš moto i samo na taj način možemo i moramo obezbijediti opstanak Republike Srpske i njen budući razvoj. Kao poslanik DNS-a u Parlamentrnoj skupštini BiH isključivo ću braniti interese srpskog naroda i institucija Republike Srpske, boreći se za unapređenje životnog standarda njenih građana”, istakao je poslanik DNS-a.

Glavaš navodi da DNS ne zaboravlja nijednu kategoriju stanovništva, penzionere, radnike, poljoprivrednike, studnete, đake, višečlane porodice, ratne vojne invalide, borce i sve ostale koji su kičma našeg društva i bez kojih nema Republike Srpske.

“Moramo se boriti na više frontova, prije svega da Srpska bude mjesto poželjno za život gdje će građani imati normalne uslove i gdje ćemo odgajati naše buduće generacije u miru i prosperitetu. S druge strane borićemo se da očuvamo ono što je stečeno u odbramenbeno otadžbisnkom ratu i što nam je zagarantovano Dejtonskim sporazumom. Nećemo dozvoliti da nam otimaju prava i nadležnsoti jer je Republika Srpska međunarodno priznat politički subjekt. Republika Srpska je realnost sviđalo se to nekom ili ne, i ponosni smo na njeno postojanje. Ona je pretpostvavka našeg opstnaka i jedina brana preglasavanju, majorizaciji i novim stradanjima. U ovim teškim i izazovnim vremenima krenimo zajedno Trećim putem i izgradimo ga kao širok, pouzdan i slobodarski put koji vodi ka boljoj budućnosti za sve nas u Republici Srpskoj ali i za buduće pokoljenja”, zaključuje Aleksandar Glavaš, kandidat DNS za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.