rukomet.jpg

U završnici Kupa Republike Srpske (prva polufinalna utakmica) RK "Borac" iz Banjaluke slavio je nad RK "Leotar" rezultatom 25:20 (11:7). Na taj način Banjalučani su se plasirali u finale gdje ih dočekuje pobjednik drugog polufinala u kome se sastaju "Slavija" iz Istočnog Sarajeva i "Sloga" iz Doboja.

Trebinjci su dobro počeli meč i sredinom prvog poluvremena vodili su sa dva gola razlike 2:4, 3:5, a u 20. minutu je bilo 5:7. Do odlaska na odmor, ekipa Borca napravila je seriju 6:0 i na poluvrijeme se otišlo sa 11:7.

Tokom drugih 30 minuta Borac je održavao stečenu prednost iz prvog poluvremena, a u 58. minutu imao je i plus šest - 25:19, ali su igrači Leotara do kraja dali još jedan gol za konačnih 25:20.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Tepić sa 7 golova, a kod Trebinjaca odličan je bio golman Knežević sa 14 odbrana i mladi Babić je bio najefikasniji sa 5 golova.

RK "Borac": Petrović, Bajčeta, Kalamanda, S. Subotić, Stojanović, Gračić, Brkić, Tepić, Draganić, Jelušić, Perić, Rožić, Nježić, Knezović, Ivanović, Milivojević. Trener: Mirko Mikić.

RK "Leotar": Babić, Ratković, Racković, Milojević, Smajilbegović, Savović, Arizanović, Veraja, Parežanin, Uljarević, Ninković, Knežević, Dimitrijević, Todorov, Mićević. Trener: Darko Tavrić.