Fk leotar.jpg

U 7. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" je u Novom Gradu pobijedio banjaluči Borac sa 0:1 (0:1). Treba istaći da su među prvih 11 bili i debitanti Matija Glogovac (16) i Marko Šušnjar (19).

Nakon ove pobjede Leotar ima sedam bodova.

Banjalučani su počeli ofanzivno, ali prvu priliku imali su tek u 17. minutu kada je Zakarićev udarac otišao preko gola, a i njegov udarac glavom četiri minuta kasnije završio je pored stative.

Domaćin je nastavio sa ofanzivom, ali se istakao golman Puletić koji je nekoliko puta sigurno intervenisao. U samoj završnici prvih 45. minuta griješi Zakarić u predaji lopte, a Todorović iskosa sa 18 metara pogađa mrežu golmana Pavlovića za vođstvo od 0:1.

Sa ovim rezultatom otišlo se na poluvrijeme.

Tokom drugog poluvremena domaćin je zaprijetio dva puta preko Mrkaića, ali njegovi šutevi su bili neprecizni kao i šut Pervana u 60. minutu.

Mrkaić i Cvijanović imali su prilike, ali Puletić je spasio svoj gol kao i u 81. minutu kada je odbranio šut Tatara.

Do kraja utakmice domaćin je napadao, ali je golman Puletić ostao nesavladiv i on je jedan od najzaslužnijih za pobjedu nad protivnikom.

Narednu utakmicu Trebinjci će odigrati 30. avgusta u Sarajevu protiv istoimenog premijerligaša.

Stadion "Mlakva". Glavni sudija: Sabrija Topalović (Zenica). Pomoćne sudije: Amir Kadić i Emir Zahiragić (oba iz Sarajeva). Četvrti sudija: Mirza Kazlagić (Cazina).

FK "BORAC": Pavlović (od 57. minuta Ćetković), Ćorić, Vojnović, Lukić, Andrić, Spremo (od 57. minuta Begić), Kulašin (od 46. minuta Mrkaić), Popara (od 57. minuta Subić), Tatar, Piščević, Zakarić (od 63. minuta Cvijanović).

FK "LEOTAR: Puletić, Milović, Glogovac (od 46. minuta Pervan), Todorović (od 84. minuta Vulić), Đajić, M.Perišić, Cvetković, Cmiljanović, Karić, Šušnjar (od 67. minuta Matković), Georgiev (od 67. minuta Aćimović).