Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Zubačka Ubla čuvaju duh zajedništva našeg naroda

Ubla 20221.jpeg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i načelnici susjednih crnogorskih opština Nikšić i Herceg Novi - Marko Kovačević i Stevan Katić položili cvijeće na spomenik Vojvodi Luki Vukaloviću, prisustvovali večernjem bogosluženju u crkvi na Ublima, nakon čega je za posjetioce popularnog izletišta priređen i prigodan folklirni program.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ponovio je Ublima da je opredjeljenje gradske uprave Trebinja prilagoditi program na popularnom trebinjskom izletištu svim uzrasnim kategorijama – od programa za najmlađe, pa do sportskih disciplina, do tradicionalnog pripremanja kotlića.

„Mnogo nam je bitino da sa Ubala šaljemo poruke zajedništva, posebno što su danas sa nama predsjednici opština Herceg Novi i Nikšić i nadamo se da će tako biti i ubuduće. Naš interes je da se povežemo kulturno, sportski i na svaki drugi način“, rekao je gradonačelnik Ćurić.

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević uputio je sa Ubala poruke zajdništva, gdje, kako je istakao trebamo da je prisjetimo zajeničke prošlošti ali i stravali bolju budućnost.

„Ovo je sabor u čvorištu jednog dijala našeg naroda i mi ćemo ovdje nastaviti da se okupljamo slijedeći duh naših predaka, koji su na ovim mjestu dizali bune i ustanke, a mi ćemo se ovdje okupljati, družiti i postizati neke druge uspjehe za dobrobit našeg naroda“, rekao je Kovačević.

Ubla 20223.jpeg

I Stevan Katić, predsjednik opštine Herceg Novi rado se odazvao pozivu da učestvuje na tradicionalnom saborovanju na Ublima.

„Ubla su samo jedna tačka i spona koja povezuje naš narod i nadamo se da će ova tradicija da se nastavi i u budućnosti“, rekao je on.

U folklornom dijelu programa nastupili su najmlađi sastav ANI Jovan Dučić i Alat iz Trebinja , KUD Igalo, vokalni solista Sara Grubač i narodni guslar Veselin Kosović.

Ubla 20224.jpeg

Ubla 20222.jpeg

Tagovi:

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja