Jelena milovic.jpg

Od 2024. svaki premijerligaš BiH u fudbalu moraće da ima žensku selekciju ili klub koji će da potpiše ugovor sa fudbalskim klubom za saradnju ukoliko žele da igraju Evropu. Tako je u Leotaru formirana ženska selekcija unutar kluba koji će nositi naziv ŽFK "Leotar".

Prema riječima trenera Jelene Milović, naišla je na odlične reakcije i podršku ljudi iz grada i kluba i sa svojim bivšim saigračicama Milenom Nikolić, Anjom Stević, Oliverom Čučković i Dragicom Dendom odlučila je da vrati ženski fudbal u Trebinje.

"Imali smo 2002. godine i bili smo nekoliko puta prvaci Republike Srpske i igrali smo završnicu BiH. Klub je trajao deset godina nakon čega je došlo do rasipanja ekipe, nesuglasica sa ljudima koji su vodili klub i zbog finansojske nemogućnosti jer grad nije imao sluha za ženski fudbal došlo je do gašenja. Nadam se da tako neće biti u budućnosti", kaže Milovićeva.

Ona se nada da će podrška Grada biti kao i sada, da će odziv djevojaka biti dobar kao i da će imati normalne uslove za rad.

"To je moja želja i cilj da dovedemo ženski fudbal i da ga vratimo na prijašnji nivo kada je bio stabilan. Iz te ekipe imamo još tri kapitena koja aktivno igraju u 'Radniku' Anja Stević, u 'Emini' je Dragica Denda, a kapiten 'Leverkusena' i reprezentacije BiH je Milena Nikolić. Već deset godina nijedna nova igračica nije se pojavila iz Trebinja što je malo zastrašujuće. Imamo motivaciju i vjerujemo da ženski fudbal može da oživi", istakla je Milovićeva.

Jelena Milović kaže da će od 13/14. avgusta početi prvi treninzi djevojaka i poziva sve djevojčice i djevojke od šest godina i starije da se jave na brojeve telefona 066/976-413 (Jelena) i 065/807-183 (Olivera) i dobiće sve potrebne informacije.

Milovićeva je ujedno i predavač na trenerskoj školi pri N/FS BiH i trener U-17 ženske reprezentacije BiH. U radu će joj pomagati Olivera Čučković, nekada mlada reprezentativka BiH. Ženski fudbal je u ekspanziji tako da utakmice nacionalnih selekcija zna da prati i preko 80.000 gledalaca.