Vaterpolo srbija crna gora trebinje.jpg

U prijateljskoj utakmici koja je održana u trebinjskom zatvorenom bazenu, reprezentacija Crne Gore pobijedila je nakon izvođenja peteraca reprezentaciju Srbije rezultatom 20:19, dok je u regularnom dijelu bilo 16:16 (6:2, 3:4, 5:6, 2:4).

Nakon rezultata 1:1 u trećem minutu, Crnogorci su postigli 4 gola i došli do prednosti od 5:1 na 1.30 minuta do kraja prve četvrtine. Obje ekipe su dale po još jedan gol tako da se u drugu četvrtinu ušlo sa razultatom 6:2.

Ekipa Crne Gore povela je rezultatom 7:2, ali do odlaska na poluvrijeme izabranici Vladimira Gojkovića dali su dva, a Dejana Savića četiri pogotka, tako da je prvih 16 minuta utakmice završeno rezultatom 9:6.

Tokom treće četvrtine, Srbija je smanjila na 10:9, ali se u posljednjih osam minuta ušlo rezultatom 14: 12. Srbija je izjednačila na 15:15 dva minuta prije kraja utakmice, a pet sekundi prije isteka regularnog dijela izjednačili su na 16:16.

Tokom izvođenja peteraca, Crna Gora je dala 4, a Srbija 3 pogotka za konačnih 20:19.

Nakon utakmice pomoćni trener Srbije Vlada Marković istakao je da je bilo puno grešaka pogotovo u početku utakmice.

"Tokom druge, treće i četvrte četvrtine, igra je bila bolja, ali teške su utakmice u pripremnom periodu. Ovo je sredina priprema za veliko evropsko prvenstvo u Splitu tako da idemo dalje, biće bolje. U Trebinju su uslovi fenomenalni, sve je najvišem mogućem nivou. Ovde smo do 7. avgusta", rekao je Marković.

Crna Gora: Lazović, Mršić 2, Perković 2, Averka 3, Banićević, Popadić 1, Vidović 2, Radović 3, Ukropina 3, Spaić, Matković 1, Petković 2, Tešanović, Murošić 1, Vujović 1, trener Vladimir Gojković.

Srbija: Rističević, Mandić 4, Velkić, Ranđelović 1, Vučinić 2, Vico, Rašović 6, Lukić 1, Pljevančić, Radulović 1, Drašović, Rašović 1, Dobožanov, Martinović 2, Stojanović, trener Dejan Savić.