bosko kozarski kulturista.jpg

Svjetski putnik, novinar, padobranac i direktor UMS škole za talente Boško Kozarski koji u svom autorskom serijalu "Kulturista" predstavlja nedovoljno poznata mesta, običaje i ljude u Srbiji, ali i okolnim zemljama na televizijama "Balkan trip" i "Euro njuz - Srbija", boravio je u Trebinju gdje je snimio dvije od tri planirane epizode za svoju emisiju.

Prema njegovim riječima, grad podno Leotara je epicentar "kulturizma" u Hercegovini, pa je baš Trebinje izabrao i za ovogodišnji odmor za proodicom i prijateljima, gdje je uživao vozeći se trebinjskim lađama i u obilasku brojnih kulturno-istorijskih spomenika.

"Prvi razlog je staza Svetog Vasilija od rodnog sela Mrkonjića, preko manastira Zavale i Tvrdoša. Ova priča se nadovezuje na priču o Onogoštu, Nikšiću, Ostrogu. Druga priča je vezana za sam grad - centar koji je vezan za kulturu i nasljeđe kao i aktivnostima koje mladi provode od skokova u vodu, uživanja u rijeci koja je čarobna pa sve do Hercegovačke Gračanice. Tu je i gastro ponuda koja je posebna i ko voli autentičnu hercegovačku kuhinju doći će ovdje", rekao je za TrebinjeLive.info Kozarski.

Ovo mu je prvi dolazak u Trebinje i Hercegovinu. Snimio je dvije epizode, a već u avgustu najavio je dolazak, da snima novu, treću epozodu.

"Ove dvije priče su osnova i mi tražimo neke priče koje su možda malo poznate i samim Trebinjcima. Za početak dajemo široj publici sliku Trebinja, a onda dajemo priče koje će biti zanimljive ljudima koji misle da Trebinje dobro znaju", naveo je Kozarski.

Kaže da će se svaki Hercegovac prepoznati na drugom kraju svijeta, a ovdje kada dođe dobije organsku varijantu bez uticaja bilo istoka ili zapada.

"Definitivno, Hercegovci su ljudi sa kojima volim da provodim vrijeme, da upoznajem njihov pogled i filozofiju života i na kraju da se radujem. Čovjek u svom životu stalno nešto prerađuje, obrađuje, preoblikuje, uklapa u neke svoje kalupe, a Hercegovci žive u kamenu koji je najtvrđi za to oblikovanje. Naučili su da kroz život treba polako, natenane, udarac po udarac, dok ne isklešu ono što hoće. Nigdje se ne žuri i to što klešu može da ostane i za naredne generacije. Čak i ovaj mali espreso, pije se kao u velikoj šolji, dupla kafa, laganooo", iskren je Kozarski.