Izbori.jpg

Čari izborne godine u Hercegovini se uveliko osjete. Uveliko se spremaju i kandidati. Prema saznanjima ATV-a velikih iznenađenja nema.

Hercegovački SNSD u ovoj izbornoj trci za NSRS predvodiće prvi čovjek Elektroprivrede Luka Petrović, od Trebinjaca su još tu aktuelna poslanica Valerija Lakić, predsjednik gradske skupštine Dragoslav Banjak i odbornica Milica Ijačić. Bilećki i nevesinjski SNSD kandidate ne mijenjaju, Radovan Vuković i Ilija Tamindžija su njihova imena.

Prvi SNSD-ovac Gacka Srđan Milović će na listu za BH Parlament. Gačanin Vukota Govedarica će ponijeti listu SDS-a, sa njim su tu i bilećki načelnik ali i trebinjski doktor Slobodan Prtilo. Nosilac PDP-ove liste je aktuelni poslanik Ljubiša Krunić a sa svojom listom će i Nebojša Vukanović.

Neko od ovih imena će sigurno predstavljati Hercegovce, za dosadašnje poslanike građani kažu da su mogli biti i bolji.

"Mislim da su naši izabrani poslanici u prethodnom periodu mogli više doprinijeti razvoju Hercegovine", "Predstavili su nas onako kako zaslužujemo, mi smo ih birali i oni su naše ogledalo", "Čast onima što nisu nikoga zaokružili jer nisu imali koga", "Tu i tamo, neki dobro neki loše", "Dobri su šta da radimo a ne znam ni koji su bili. Mogli su i bolje, sada imamo šansu da nas predstave malo bolje", pričaju za ATV građani na pitanje da li su zadovoljni radom svojih izabranih predstavnika.

Hercegovci će se pomučiti dok nađu svog favorita. Sa listama če i ostale partije, Socijalisti idu zajedno sa NDP-om a tu listu će ponijeti Nevesinjac Ognjen Kuljic, nosilac liste Ujedinjene Srpske je Milan Kovač, nekadašnji trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević oprobaće se u novom dresu, on je SPS.

DNS-ovce će povesti Bilećanin Savko Dangubič. Ne dangube kandidati iako je do izbora puna tri mjeseca. Druženja i razgovori sa građanima uveliko su počeli.

Već sada je jasno da je pred Hercegovinom vrelo političko ljeto, no prava bura očekuje se u septembru.