jelena trivic.jpg

Ne prihvatam izborne rezultate koji su tačan zbir netačnih podataka i neću čestitati Miloradu Dodiku, jer on nije pobijedio na izborima, već je do pobjede došao krađom, što su pokazali i njegovi postupci i napadi u danima iza nas, napisala je Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika RS, na svom Facebooku.

"Očigledno je da je CIK podlegla pritiscama koje su došle od strane Režima, ali vrlo moguće i nekim drugim pritiscima za koje će se vrlo brzo saznati, kao što se u Bosni i Hercegovini sve unaprijed i zna, te pogazila izbornu volju naroda, čime je nažalost uništena još jedna institucija koja je prije svega trebala da služi narodu", navela je Trivićeva.

Istakla je da je CIK svojom odlukom, ali i kroz obrazloženja u diskusijama, nedvosmisleno legalizovala izbornu korupciju.

"Svi akteri ovog procesa su svjesni činjenice da su izbori pokradeni, ali svojim postupcima lagano 'peru ruke' i legalizuju izbornu krađu i korupciju, uz obrazloženje da uz ovakav Izborni zakon, sistem izbora biračkih odbora i gradskih, odnosno opštinskih izbornih komisija nije moguće imati fer i poštene izbore", navela je Trivićeva.

Napisala je i neće odustati od borbe, prije svega pravne borbe.

"Važno je da, ma ko god šta govorio, istrajemo na tome da počinioci, ali i nalogodavci ove izborne krađe procesuiraju, jer naše krivične prijave po ovim pitanjima trenutno se nalaze u pravosudnim institucijama i vidjećemo da li postoji dovoljno odlučnosti i hrabrosti da se ove stvari istjeraju do kraja", napisala Trivićeva i dodala:

"Moja Sveta dužnost bila je i ostala da se borim za interese i opstanak sopstvenog naroda na teritoriji Republike Srpske i to ću nastaviti da činim i u budućnosti ne obazirući se na napade koji dolaze iz redova Režima, a služiti svom Narodu za mene je uvijek bila najveća čast i dok sam bila član Narodne skupštine Republike Srpske, te kao profesor na Univerzitetu, ali i prije toga. To ću nastaviti da radim i nakon ovog trenutka kada je uvažena volja prevaranata, a volja naroda pogažena bez milosti."

Podsjećamo, CIK BiH donijela je danas u Sarajevu dopunsku odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, prema kojoj je potvrđeno da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske održanim 2. oktobra.