likovna kolonija cerovac trebinje 20223.jpg

Dvadesetak polaznika Likovnog ateljea pri Obrazovnom centru "Cerovac" i ove godine je učestvovalo u tradiconalnoj sada već 13. Likovnoj koloniji, koja se ovog puta održala u ispirativnom prirodnom okruženju Kluba "Jazina" na samoj obali rijeke Sušice.

Djeca su uživala u slikanju, u prirodnom hladu na samoj obali rijeke, pa ne treba da čudi što su bila inspirativni i što su na svojim radovima predstavili okruženje u kome su stvarali mala umjetnička djela. Upravo ta umjetnička djela predstaviće u ponedjeljak veče, 27. juna, u galeriji Kulturnog centra u 19.00 časova.

Direktor Obrazovnog centra "Cerovac" Miljana Miskin nije krila oduševljenje što ova likovna kolonija već godinama okuplja male slikare koji svoje znanje stečeno u Likovnom ateljeu primjenjuju u praksi i spremaju radove koje će predstaviti svojim roditeljima, baka, dekama i svima onima koji posjete izložbu.

"Cerovac se uvijek trudi da svoje polaznike afirmiše da stečena znanja primjenjuju i da ne štede kis i boje kako bi pokazali svoju umjetničku inspiraciju. Ovo je bilo još jedno prelijepo druženje na radost svih nas, posebno njihovih profesora koji su im cijelo vrijeme pomagali", rekla je Miskin.

Ona je istakla da su djeca radila tehniku akril na platnu, a pored slikanja imali su i slobodno vrijeme za igru i uživanje.

likovna kolonija cerovac trebinje 20222.jpg

Govoreći o protekloj školskoj godini, Miskin je rekla da je iza "Cerovca" dosta uspješnija godina od prethodne koja je bila uslovljena pandemijom virusa korona, zbog čega su i svi polaznici ovog centra morali da se prilagode mjerama nadležnih institucija.

"Djeca su u ovoj škoslkoj godini vratila u učionice - to je najvažnije. Vratili smo se načinu rada na koji smo navikli prije pandemije. Već od septembra ponovo uvodimo program mentalne aritmetike, a proširujemo program robotike i programiranja. I to neće biti sve - očekuju nas još neke novine koje ćemo uskoro predstaviti javnosti", poručila je Miskin.

U isto vrijeme iz godine u godinu raste i broj polaznika kurseva stranih jezika, a dječiji kutak sa četiri uzrasne kategorije je postao prepoznatljiv projekat "Cerovca" mnogo šire od Trebinja.

"Posebno sam ponosna na naša četiri đaka koja su pohađala C2 nivo enegleskog jezika, što je izuzetan uspjeh. Imali smo i po 12 učenika na B1 PET nivou i B2 FCE nivou", rekla je Miskin.

Osim Trebinja, "Cerovac" djeluje u Bileći, Gacku i Bijeljini.

likovna kolonija cerovac trebinje 20225.jpg

likovna kolonija cerovac trebinje 20221.jpg

likovna kolonija cerovac trebinje 20224.jpg