Leotar tuzla siti.jpg

U 33. kolu Premijer lige BiH "Leotar" i "Tuzla siti" odigrali su u Policama neriješeno 0:0. Posljednjim kolom završeno je ovogodišnje prvenstvo u kome je Leo osvojio 34 boda, sa devet pobjeda i 7 neriješenih rezultata uz 17 poraza sa gol razlikom 25:46.

Iako su i jedni i drugi igrali bez velikog broja standardnih igrača, tokom prvih 45. minuta bilo je nekoliko prilika pred golom gostiju. Tako je domaćin imao šansu u 10. minutu, a u 22. minutu Krstovski je nakon centaršuta uputio glavom udarac, ali preko gola. Todorović je u 45. minutu nakon što je golman gostiju izboksovao loptu iz svog šesnaesterca pokušao da lobuje Brajlovića, ali je lopta ponovo otišla preko gola. 

Tokom drugih 45. minuta Sekulović je u 50, a Spaić u 60. minutu šutirali kraj gola, a Todorovićev udarac u 68. minutu golman gostiju je odbranio. 

Gosti su u 77. minutu preko Mujkića uputili prvi udarac prema golu domaćina, ali je lopta otišla preko gola. Gosti su imali odličnu priliku u 86. minutu kada je Mehmedović šutirao sa nekoliko metara, ali je Perišić odbranio njegov udarac. 

Do kraja utakmice više nije bilo prilika tako da je meč završen nepopularnim rezultatom 0:0.

Nakon utakmice trener Leotara Miodrag Bodiroga je rekao da je završena priča koja je trajala pet mjeseci, odnosno 14 kola.

"Treba svi zajedno da budemo ponosni šta smo uradili jer je primarni cilj ostvaren, a to je opstanak u Premijer ligi. Svima želim puno zdravlja, sreće i imam dogovor sa ljudima do 1.juna i sa ovom utakmicom moje obaveze su završile", kazao je Bodiroga. 

Sudija: Zoran Grbić (Prijedor). Pomoćne sudije: Sreten Udovičić Sreten (Prijedor) i Mirza Demir (Kakanj). Četvrti sudija: Sabrija Topalović (Zenica). Delegat: Lazar Martinović (Čapljina). Posmatrač suđenja: Sead Kulović (Sarajevo). 

Žuti kartoni: Đurić, Sekulović, Arsić i Santrač (Leotar) i Šehić (Tuzla siti). 

FK "Leotar": R. Perišić, Todorović, M. Perišić, Đurić (od 50. minuta Čičba), Sekulović (od 57. minuta Spaić), Arsić, Medan (od 46. minuta Milović), Santrač, Čubrilo (od 74. minuta Mićunović), Paranos (od 46. minuta Čolić), Krstovski. 

FK "Tuzla siti": Brajlović, Mendeš, Gavrić, Šukilović, Ćosić (od 58. minuta Bajrić), Mešinović, Mehmedović (od 88. minuta Duraković), Rekić (od 78. minuta Sejdinović), Šehić, Mujkić, Imamović (od 88. minuta Hamidović).