Parkiranje trebinje5.jpg

Ogorčeni šetači upozoravaju da se dio ulice Obale Luke Vukalovića pretvorio u parking iako je u njoj strogo zabranjeno kretanje vozila. I pored saobraćajnog znaka koji se nalazi u ulazu u tu ulicu, bahati vozači parkiranjem vozila onemogućuju proolaz pješacima, a policija izgleda da ne zalazi u ove dijelove užeg centra grada!

Najveći problem je što bi pojedini neodgovorni vozači željeli da vozilom, ako je ikako moguće, dođu pred same ugostiteljske objekte koji se nalaze u tom dijelu grada, iako u tom dijelu saobraćajnicu mogu da koriste samo stanari i to oni koji imaju garažu. Svima ostalim je to strogo zabranjeno.

"Krenuli smo šetnjom u grad pored rijeke i nismo mogli da prođemo sa kolicima od parkiranih automobila. Pritom ima saobraćajni znak da je saobraćaj tom ulicom zabranjen", navode čitaoci portala TrebinjeLive.info.

Parkiranje trebinje3.jpg

Kažu i da je slična situacija i u ostatku grada, pa pojedini vozači parkiraju svoja vozila gdje stignu.

"Naročito u ulici Cara Lazara i carice Milice i to na trotoaru preko puta Narodne biblioteke i na trotoaru u ulici Cara Dušana - od 'Pošte' do raskrsnice za Bolnicu", kažu naši sugrađani.

Parkiranje trebinje4.jpg

Slične žalbe dobili smo i od stanovnika Bregova.

"Redovno plaćam mjesečnu kartu od 10 KM, ali ne mogu da parkiran vozilo jer ljudi dolaze i parkiraju na mjesta gdje nije ocrtano parking mjesto. Postavili su saobraćajne znakove, ali policija ovdje ne kontroliše. Čak i kad sam ih pozvala pitali su me 'šta ćemo mi sada?'", kaže nam ova Trebinjka.

U trebinjskoj Policijskoj upravi kažu da su od 18. do 27. aprila, u navedenim ulicama, napisali 10 prekršajnih naloga. To je tek po jedan prekršaj dnevno, iako je na desetine vozila svakog dana nepropisno parkirano.

Iz policije nisu željeli da dostave detaljan prikaz napisan prekršaja po ulicama.

Parkiranje trebinje2.jpg

Parkiranje trebinje1.jpg