Vaterpolo srbija crna gora trebinje 20224.jpg

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je Crnu Goru rezultatom 11:10 u prijateljskoj utakmici kojom je otvoren zatvoreni olimpijski bazen u Trebinju.

Viđena je borbena igra, ali je Srbija u bazenu bila dominantnija, pa je i zasluženo slavila u ovoj veoma zanimljivoj utakmici.

Tribine bazena bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, a publika je "delfine" i "ajkule" u više navrata nagradila gromoglasnim aplauzom.

Mora se pohvaliti organizacija koja je bila na visokom nivou.

Zatvoreni olimpijski bazen od danas je zvanično otvoren. Izgrađen je zahvaljujući HET koji je obezbijedio 13.000.000 KM. Bazenom će gazdovati Javna ustanova "Bazeni".

IZVJEŠTAJ SA UTAKMICE

Srbija je odlično počela i nakon prve četvrtine povela je sa 4:1. Tokom drugih osam minuta Crna Gora je postigla pet golova, a Srbija tri i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 7:6. 

Treći period završen je rezultatom 2:2 i u posljednju četvrtinu ušlo se sa rezultatom 9:8. 

Crnogorci su izjednačili na 9:9 i poveli sa 9:10 golom Đurđića, ali izabranici Dejana Savića preko Ranđelovića i Drašovića postižu golove za konačan rezultat od 11:10. 

Nakon utakmice trener Srbije Dejan Savić je čestitao svima na predivnom sportskom objektu. 

dejan savic-min.jpg

"Nadam se da su gledaoci uživali u lijepoj vaterpolo predstavi iako je nedostajalo malo više vještine i lijepih poteza sa obje strane. Nemojte zamjeriti jer se obje reprezentacije pripremaju za završnicu evropskog dijela Svjetske lige u Podgorici koje počinje u četvrtak. Organizacijom ove utakmice pokazali ste da bazen može da snosi odgovornost nekog velikog takmičenja i siguran sam da će se to u bliskoj budućnosti ostvariti", rekao je Savić. 

Trener Crne Gore Vladimir Gojković je kazao da mu je drago što je zajedno sa reprezentacijom uveličao ovaj veliki sportski događaj.

vladimir gojkovic-min.jpg

Čestitam na organizaciji. Imate dva bazena i velika je prilika da se svi vodeni sportovi pokrenu na pravi način", poručio je Gojković. 

Legenda trebinjskog vaterpola Ljubiša Anđelić je rekao da je otvoreni bazen čekan 12 godina, zatvoreni 50. 

ljubisa andjelic-min.jpg

"Ulazim u desetu deceniju i emocije rade u meni. Nisam plakao, ali mi je teško bilo. Ovo je grandiozno za naš grad i svi treba da se ponosimo", objasnio je Anđelić. 

Bazen u Trebinju. Sudijski par: Ivan Raković (Srbija) i Veselin Mišković (Crna Gora). Zapisničar: Slobodan Slavić.

"Srbija": Dobožanov, Gogov 1, Dedović, Ranđelović 3, Lazić 2, Vico 1, Strahinja Rašović 2, Drašović 1, Jakšić, Radulović, Stojanović, Viktor Rašović 1, Mitrović, Pljevančić. Trener: Dejan Savić.

"Crna Gora": Lazović, Mršić 4, Baničević, Obradović, Čučković, Vasilije Radović 1, Ukropina, Đurđić 1, Ćetković 1, Spaić, Matković 1, Petković 1, Tešanović, Vučurović, Danilo Radović. Trener: Vladimir Gojković.

Vaterpolo srbija crna gora trebinje 20226.jpg

Vaterpolo srbija crna gora trebinje 20223.jpg

Vaterpolo srbija crna gora trebinje 20222.jpg

20220425_175812-min.jpg

20220425_192355-min.jpg

Vaterpolo srbija crna gora trebinje 20225.jpg