Rk leotar tim.jpg

U 28. kolu Premijer lige BiH, u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” RK “Leotar” je igrao neriješeno sa RK “Izviđač” iz Ljubuškog 27:27 (13:14). Neriješenim rezultatom Leotar je ostao I dalje na trećem mjestu sa dva boda prednosti nad večerašnjim protivnikom

U jednoj odličnoj utakmici Leotar i Izviđač su pružili rukometnu čaroliju zbog koje svi koji nisu došli večeras mogu da žale. Bilo je tu svega - od odličnih odbrana golmana na obje strane do poteza pojedinaca.

Bilo je preokreta i vođstva domaćina, pa gostiju do šest golova, ali domaćin je sve to uspio da stigne i da prestigne. Ipak neriješen rezultat je najpravedniji iako za drugim bodom mogu da žale i jedni i drugi.

Vodio je domaćin po jedan gol razlike do 21. minuta, ali tada gosti prelaze u minimalno vođstvo od 10:11. Za tri minuta serijom 3:0 domaćin prelazi u prednost od 13:11, ali gosti do kraja poluvremena vraćaju sa 0:3 i na odmor se odlazi sa rezultatom 13:14.

Tokom drugog poluvremena gosti polako povećavaju prednost i u 44. minutu dolaze do plus šest golova razlike 18:24. Kada su svi mislili da je to kraj domaćina, frenetičnim navijanjem za narednih deset minuta Leotar pravi seriju 8:1 i dolazi u prednost od 26:25. U tim momentima blista golman Knežević, Ninković daje golove sa pozicije pivotmena, Babić… U 57. minutu postignut je i konačan rezultat 27:27.

Nakon utakmice akteri obje ekipe dobili su aplauze.

Kod domaćina treba istaći i golmana Savovića koji je tokom prvog poluvremena držao domaćina u životu I sve ostale igrače, a kod gostiju golmani su bili odlični, a najefikasniji su bili Kos sa 6, Bubalo i Pavlović sa po4 gola.

U narednom kolu Leotar gostuje u Visokom kod RK “Bosna”.

Sportska dvorana „Miloš Mrdić“, 600 gledalaca. Sudijski par: Nedim Lipa (Sarajevo) i Adnan Muhtarević (Živinice). Delegat: Samir Suljević (Sarajevo). Isključenja: Leotar 4x2, a Izviđač 5x2. Crveni karton: Bebek 22.minut. Sedmerci: Leotar 6(2), a Izviđač 5(2).

RK „Leotar“: Savović, Veraja, Arizanović 2, Ninković 2, Milojević 5, Ivanović 5, Parežanin 3, Ratković 3, Tomić 1, Todorov, Babić 1, D. Kovač, Mičević, Smajilbegović 5. Trener: Darko Tavrić.

RK „Izviđač“: Herceg, Vukšić 2, Lukenda 3, Alilović 1, Kos 6, Dedić, Bošković 2 , Mišetić, Bubalo 4, Šaravanja 1, Alihodžić, Pavlović 4, Ćeško 3, Bebek, Muhović 1, Suljević. Trener: Toni Čolina.