Rk leotar tb.jpg

U 22. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio "Slogu" iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja rezultatom 28:27(16:17). Novom pobjedom Trebinjci se i dalje nalaze na trećem mjestu sa 27 bodova.

U jednoj uzbudljivoj i sjajnoj utakmici domaćin je slavio pred velikim brojem navijača, a među njima bilo je dosta i gostujućih ljubitelja rukometa.

Leotar je dobro otvorio utakmicu i u sedmom minutu je bilo 5:3. Tada gosti serijom 0:5 za šest minuta prelaze u vođstvo od 5:8. Gosti čuvaju tu razliku, a u jednom momentu su je i povećali na 9:13 u 23. minutu. Do odlaska na poluvrijeme Leotar je dao sedam, a gost tri gola tako da se na pauzu otišlo sa minimalnom prednošću gostiju od 16:17.

Na početku drugog poluvremena domaćin od rezultata 16:19 došao u vođstvo od 21:19. Prednost igrača Darka Tavrića od jednog gola bila je sve do 54. minuta kada su gosti prešli u vođstvo od 26:27. Do kraja utakmice Trebinjci su postigli dva gola za konačan rezultat od 28:27.

Kod domaćina najefikasniji je bio Tomić sa 8 golova te Smajilbegović sa 5, a kod gostiju Amitović i Arsenić dali su po 7 golova uz odlične odbrane golmana Grča.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Vogošći gdje ih dočekuje istoimena ekipa.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić". Sudijski par: Žarko Hrstić i Ante Rašić (Ljubuški). Delegat: Goran Sušić (Čapljina). Isključenja: Leotar (5x2) , a Sloga (8x2). Sedmerci: Leotar 9(7), a Sloga 5(3).

RK "Leotar": Savović, Veraja, Arizanović , Ninković, Milojević 4, Ivanović 4, Parežanin 3, Uljarević 1, Ratković 2, Tomić 8, Todorov 1, Babić, V. Kovač, D. Kovač, Smajilbegović 5, Knežević. Trener: Darko Tavrić.

RK "Sloga": Agić, Biljaka 2, Halebić 1, Amitović 7, Štrkalj, Ajdin Demirović 4, Grčo, Pokvić, Bokšić 1, Marsenić 7, Karavdić, Amer Demirović 3, Krivokapić 2. Trener: Edin Hadžiabdić.