Cirk9vic beogradski sindikat.jpg

Umjetnik, reper, pjesnik, ekonomista, ultramaratonac, član Beogradskog sindikata Boško Ćirković Škabo je prije podne trčao VII Trebinjski vertikal, a istu noć je pjevao na stadionu Malih sportova "Aleksandar Masleša" na „Sindikalnom koncertu iz bloka“.

Bio je član grupe "Red zmaja", a od 1999. godine je član beogradskog rep benda "Beogradski sindikat". Ćirković opisuje postojanje grupe kroz jednu sintagmu da je sve počelo kao rima, a preraslo u pokret, a da je sada to filozofija.

Do sada je bio dva puta u Trebinju i preko ekipe "Ultra trkača Srbije" spojio se sa ljudima koji rade Trebinjski vertikal.

"Trka je lijepa, grad još ljepši, a ljudi fantastični. Ove godine smo se spojili sa organizacijom 'Srbi za Srbe' da u skraćenom sastavu gostujemo na koncertu. Na moj prijedlog smo odabrali ovaj datum kad već dolazim ovdje i meni je bilo prelijepo", rekao je Ćirković.

Beogradski sindikat je uvijek tu da pomogne svoj narod i prema riječima Ćirkovića lijepo je družeći se sa ljudima i radeći nešto što voliš da nekome možeš pomoći.

Njihove pjesme "Jedina Srpska", "Sviće rujna zora", "Dogodine u Prizrenu" govore o njima.

"Uvijek promovišemo da znamo ko smo, odakle smo i šta smo jer se tako osjećamo. Nema nikakvog proračuna iza toga. Volimo naš identitet", jasan je Škabo.

Za Trebinjce i Hercegovce koje zna ima samo riječi hvale. Kaže da je povezivanje, komunikacija i druženje sa ljudima privilegija i daje šansu da bolje razumije čovjeka.

U Beogradskom sindikatu je zbog druženja i muzike, a sa ultratrkačima Srbije (UTS) zbog trčanja.

IMG_20220403_56824.jpg

"Kada sam počeo da trčim, prestao sam da pratim druge sportove. Trčanje je postalo sastavni dio dana i moje filozofije. Čuo sam u jednoj emisiji da je Paf Dedi istrčao maraton, pa mi je zvučalo kao neko dostignuće. Istrčao sam ovdje trku za 1:23:47, a nedavno sam prešao i Fruškogorski maraton, a to je samo jedna u nizu trka", poručio je Ćirković.